//Tineke in een trapauto

Trapauto

Tineke in een trapauto

De expositie TRAPAUTO heeft met het project Wederopbouw Baankwartier een mooie opvolging gekregen. TRAPAUTO duurde van juni 2018 tot en met januari 2019 en kreeg veel aandacht van bezoekers en van de Rotterdamse media.

Duizenden kinderen gingen in de jaren vijftig en zestig op de foto in de Austin J40 trapauto in Diergaarde Blijdorp. Onder hen zijn ook bekende Rotterdammers, zoals Tineke Speksnijder van Café De schouw. Op haar foto is echter bepaald geen gelukzalig kijkend kind te zien.

Tineke legde tijdens de opening van TRAPAUTO uit waarom. “Ik vond de foto weer nadat ik had gelezen over de expositie die zou worden georganiseerd. Ik was destijds drie jaar en bezocht met mijn moeder de diergaarde. Maar ik had het slecht naar mijn zin. Ik moest lachen voor de foto, maar dat wilde ik helemaal niet. Daarom kijk ik zo sacherijnig op de foto. Dat is nog steeds zo. Ik verkramp helemaal als mensen een foto van me willen maken.”

TRAPAUTO is te zien op woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie duurt tot en met 19 januari 2019.

Schiedamsedijk 62-A
Zie voor meer informatie digitup.nl/trapauto 

2020-10-12T09:27:46+00:00juli 10th, 2018|Trapauto|

Leave A Comment