Trapauto2022-11-07T13:38:39+00:00

Trapauto

Vele Rotterdammers hebben in hun jeugd bij een bezoek aan Diergaarde Blijdorp plaatsgenomen in een trapauto bij de ingang. Voor deze expositie verzamelden wij zo veel mogelijk foto’s van de Trapauto.

Online Expo

Het volledige overzicht van onze tentoonstelling in foto en bewegend beeld.

Icoon van de wederopbouw van Rotterdam

Vele Rotterdammers hebben in hun jeugd bij een bezoek aan Diergaarde Blijdorp plaatsgenomen in een trapauto bij de ingang. Met glunderende blik, de haren mooi gekamd en soms geflankeerd door oudere broers, zussen en ouders, keek men in de camera van straatfotograaf’ Randolfi voor een felbegeerde afdruk in zwart-wit. Fotograaf Kees Molkenboer legde de Italiaanse fotograaf vast die eind jaren vijftig regelmatig met een trapauto voor de ingang van Diergaarde Blijdorp stond om kinderen te fotograferen. Deze foto uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum is een icoon geworden van de wederopbouw van Rotterdam. Ook wordt aandacht gegeven aan straatfotograaf ‘Kodak Piet’ die in Vlaardingen portretten maakte met eenzelfde trapauto.

Over de exposities

Oproepen bij het publiek leverden veel reacties op. Een deel wordt vertoond in een tentoonstelling.

 

Bijdragen

Mocht u nog een foto met de trapauto hebben kunt u die mailen naar trapauto@digitup.nl of langskomen in de galerie om die door ons te laten scannen en wordt deze opgenomen in de online expositie.

Achtergrond artikelen & Nieuws

Misschien vind je dit ook interessant:

Leave A Comment