Rotterdam jaren 80/90

Hansje de Reuver is al sinds de jaren zeventig betrokken bij het culturele leven in Rotterdam. Ze fotografeerde tal van bekenden uit met name het literaire leven in de stad. Een selectie van haar foto’s is vanaf zaterdag 6 augustus te zien in de expositie ‘Rotterdam jaren 80/90’ bij galerie DIG IT UP. Daar wordt ook het nieuwe fotoboek van Hansje de Reuver gepresenteerd.
De foto’s van Hansje de Reuver geven een prachtig beeld van het culturele leven in Rotterdam in de jaren tachtig en negentig. Coryfeeën uit het literaire leven komen voorbij. Kenmerkende gezichten van Rotterdammers die je in de meeste gevallen nog kunt tegenkomen en soms ook portretten van culturele kopstukken die – helaas – niet langer onder ons zijn. Zo zien we onder meer Jules Deelder, die samen met zijn dochter Ari de bundel Jazz presenteert.
 
 

Expositie

De expositie ‘Rotterdam jaren 80/90’ is 4 augustus t/m 3 september 2022 te zien bij galerie & erfgoedlab DIG IT UP op de Nieuwe Binnenweg 13b. Woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.00

Expositie Rotterdam jaren 80/90

 

Op een foto bij Rotown zit zangeres Inge Bonthond samen met haar zus Monique ongedwongen bij de bar, terwijl een cameraman bezig is een interview te registreren. Het is een prachtige sfeerfoto van een iconische uitgaansgelegenheid in Rotterdam.
 
Naast foto’s van mensen maakte Hansje ook opnamen van bekende plekken in de stad. Vanaf de Euromast legde ze het Poetry International Festival in Het Park vast, met een imponerende skyline van Rotterdam op de achtergrond. Op een andere foto zien we het inmiddels verloren gegane oude Centraal Station, waar generaties reizende Rotterdammers dagelijks passeerden. Alle foto’s van Hansje de Reuver roepen een verhaal op, een verhaal uit het Rotterdam van nog niet eens zo heel lang geleden.
 
Fotoboek
 
Bij de expositie verschijnt ook het gelijknamige fotoboek, uitgegeven en mede vormgegeven door Pieter Kers (Studio Kers). Het voorwoord van dit nieuwe fotoboek is geschreven door Jan Oudenaarden, bekend van zijn werk over Rotterdam en het Rotterdamse taalgebruik. Pieter Kers is onder andere bekend van eerdere Rotterdamse uitgaven, zoals als ‘Ken zo in Boijmans’’ over Frans Vogel’ en ‘Vaan nu’ over Cor Vaandrager.
Het 272 pagina’s dikke fotoboek wordt gepresenteerd tijdens de opening van de expositie en is daarna voor 20,00 te koop bij de galerie. De expositie ‘Rotterdam jaren 80/90’ wordt geopend op zaterdag 6 augustus, inloop om 16.00 uur en presentatie door Jet Sol om 16.30 uur. De expositie is te zien tot en met zaterdag 3 september bij galerie DIG IT UP, Nieuwe Binnenweg 13-b

Events

Uitnodiging opening

Opening zaterdag 4 augustus.

Inloop 16.00

Presnetatie Jet Sol 16.30

Fototentoonstelling Transformatie Cool Zuid

Startdatum: april 4, 2024 - Einddatum: mei 31, 2024
Locatie: Schiedamsedijk 57

Op de Schiedamsedijk organiseren wij een fototentoonstelling over de transformatie van de wijk Cool Zuid, van voor de oorlog tot heden. De tentoonstelling bestaat uit beeld van fotograaf Jan Nass. Het toont de wijk zoals die de afgelopen decennia was, de recente sloop en de bouw van de eerste hoge woontorens. Stichting DIGITUP vindt en archiveert cultureel erfgoed in Rotterdam. Voor deze tentoonstelling verzorgen ze het beeld van de wijk van voor de oorlog, de sloop na het bombardement en de wederopbouw.

Nieuws

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuwsbrief met updates in je mailbox.

Misschien vind je dit ook interessant: