Nieuws

Emancipatie Training Toen & Nu

Op maandag 6 december ontvingen we de Krachtvrouwen Rotterdam onder leiding van Amina Hussen om de expositie Gerse Vrouwen te bekijken. Naast het bekijken van de expositie gaf oudgediende Joyce Adams een training over het verloop van emancipatie en beleid door de jaren heen. Joyce, inmiddels gepensioneerd, was werkzaam bij Dona Daria en trainde honderden groepen en was activist en trainer in zowel de ZMV (zwarte, migranten- en vluchtelingenvrouwenbeweging) als de vrouwenbeweging. Met de expositie als leidraad vertelde ze haar over haar eigen ervaringen. 

Uit de groep kwamen veel vragen en verhalen. Een vrouw vertelde: “ik heb 20 jaar thuis achter het gordijn gezeten, ik keek vanuit de woonkamer naar de straat, waar het leven gebeurde. Toen ik uitgenodigd werd door Krachtvrouwen kwam ik pas buiten. Nu is mijn leven anders. Ik maak verbinding met andere vrouwen. We moeten elkaar helpen”. Dit verhaal was herkenbaar voor veel vrouwen. Een ander vertelt “Mijn hele leven stond in het teken van mijn man en kinderen. Nu kom ik buiten en ontmoet ik anderen, ik ben ook een Gerse Vrouw.”. 

“Emancipatie ziet er voor iedereen anders uit”, vertelt Amanda Wams, projectleider van Gerse Vrouwen. “Het is heel leuk om deze groep vrouwen te ontvangen in de galerie en ervaringen te delen. Er is veel herkenning en de gesprekken zorgen voor meer begrip en onderling vertrouwen”.
 
Dona Daria, het centrum voor emancipatie, inclusie en participatie, geeft trainingen op het gebied van emancipatie, zelfbeschikking en meer. Kijk voor meer informatie ook op: https://www.donadaria.nl

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment