//Fotoreportage expositie Gerse Vrouwen

Fotoreportage expositie Gerse Vrouwen

Na vier weken ‘Gerse Vrouwen’ is de expositie op 4 december afgesloten in aangepaste vorm. De Gerse Vrouwen collectie werd door Jantje Steenhuis via een vooraf opgenomen videoboodschap officieel overgedragen aan het Stadsarchief Rotterdam.

De video is opgenomen in een van de 3 depots van het Stadsarchief Rotterdam, waar de Gerse Vrouwen collectie zal worden ondergebracht. Projectleider Brandi Sanmoeradi heeft sinds mei 2020 samen met haar team van vrijwilligers en stagiaires de 5 archieven op de zolder van Dona Daria geordend. Zo hebben zij er voor gezorgd dat het archiefmateriaal voor anderen toegankelijk werd, bijvoorbeeld voor de Gerse Vrouwen expositie.

Waarom is dit archief nu zo belangrijk? Jantje citeert: “We hebben een achteruitkijkspiegel nodig omdat we op basis daarvan de toekomst in kunnen”. Dit archief representeert een essentieel onderdeel van de Rotterdamse geschiedenis en zal voor velen dienen als inspiratiebron voor de toekomst.

Jantje sluit af met dankwoord naar Amanda Wams (Dona Daria) voor het initiatief, Simone da Silva (DIG IT UP) voor de participatie bij dit project en de prettige samenwerking met het Stadsarchief Rotterdam, archivaris Brandi Sanmoeradi voor de oplevering van het archief het bestuur van Dona Daria; Patricia Ooms en Wendy de Rijk.

Fotoreportage

De expositie werd digitaal vereeuwigd door een fotoreportage. In onderstaande fotogalerij is de Gerse Vrouwen expositie blijvend te bewonderen. Klik hier voor een kijkje in de online expo. 

2022-01-12T13:41:07+00:00december 22nd, 2021|Gerse Vrouwen|

Leave A Comment