//Filmverslag opening trapauto

Trapauto

Filmverslag opening trapauto

De expositie TRAPAUTO heeft met het project Wederopbouw Baankwartier een mooie opvolging gekregen. TRAPAUTO duurde van juni 2018 tot en met januari 2019 en kreeg veel aandacht van bezoekers en van de Rotterdamse media.

Opnames gemaakt tijdens de opening van de expo op 24 juni 2018 DIG IT UP – Rotterdamse stadscultuur – galerie & erfgoedlab. Vele Rotterdammers hebben in hun jeugd bij een bezoek aan Diergaarde Blijdorp plaatsgenomen in een trapauto bij de ingang.

Fotograaf Kees Molkenboer legde de Italiaanse fotograaf vast die eind jaren vijftig regelmatig met een trapauto voor de ingang van Diergaarde Blijdorp stond om kinderen te fotograferen. Deze foto uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum is een icoon geworden van de wederopbouw van Rotterdam. Ook wordt aandacht gegeven aan straatfotograaf ‘Kodak Piet’ die in Vlaardingen portretten maakte met eenzelfde trapauto. Oproepen bij het publiek leverden veel reacties op, er zijn 185 foto’s ingezonden. Met dank aan: Ruud Visschedijk & Tineke Speksnijder Fam. Van den Berg & Fam. Randolfi en alle inzenders en crowdfunders die deze tentoonstelling mede mogelijk hebben gemaakt.

2020-10-12T09:27:47+00:00juni 29th, 2018|Trapauto|

Leave A Comment