Online Expositie Trapauto2020-06-12T12:15:12+00:00

Trapauto

Online Expositie Trapauto

Deze online expositie van Digital Playground bestaat uit video’s, foto’s en folders van de afgelopen 20 jaar.

Wat wil je zien?

Video's

Filmvertoning Trapauto

Portret: ‘Piet Kodak’ en de trapauto

Een portret over Fotograaf en handelaar in fotoartikelen Piet ‘Kodak’ van den Berg. Hij fotografeerde talloze kinderen in een trapauto in Vlaardingen.  We spreken met zijn zoon Jan van den Berg over zijn vader, de foto’s en de techniek.

Rotterdam Roets: Umberto Randolfi

Zoon Umberto Randolfi over de werkwijze van zijn vader Humberto Randolfi. Filminterview van Jop Pannekoek in de serie Rotterdam Roets, 1989. Collectie Stadsarchief Rotterdam.

They Work Again

Autofabrikant Austin begon in 1946 met een project om trapauto’s te laten bouwen als werkegelegenheids project voor afgekeurde mijnwerkers. Een documentaire over hoe het allemaal begon.

Video's van en voor de expositie

Opening Trapauto Expositie 24 juni 2018


Opnames gemaakt tijdens de opening van de expo op 24 juni 2018 DIG IT UP – Rotterdamse stadscultuur – galerie & erfgoedlab.

Trapauto Crowdfunding

DIG IT UP brengt de Austin J40 Trapauto weer in beeld. Ben je ook gefotografeerd in dit trapautootje? Bij Diergaarde Blijdorp, de Spido, in Rotterdam of in Vlaardingen? Dan heb je nu de kans om de trapauto van toen nog éénmaal in het echt te zien. DIG IT UP wil namelijk een speciale tentoonstelling ter ere van de legendarische trapauto. Help ons dit mogelijk te maken en doe mee aan de crowdfunding!