//Terugblik op Trapauto

Trapauto

Terugblik op Trapauto

De expositie TRAPAUTO heeft met het project Wederopbouw Baankwartier een mooie opvolging gekregen. TRAPAUTO duurde van juni 2018 tot en met januari 2019 en kreeg veel aandacht van bezoekers en van de Rotterdamse media.

Enkele honderden Rotterdammers reageerden afgelopen jaar op de oproep om eigen foto’s van het trapautootje bij Diergaarde Blijdorp te laten scannen. Deze collectie vormde de basis voor de expositie en het project. Historici Micheline van Neste en Dik Vuik ontdekten films over de productie van de trapauto in Engeland en races die daar nog steeds met de karretjes worden gehouden. Ook spraken ze familieleden van de toenmalige fotograaf Randolfi en verzamelden zo verhalen over een uniek stukje Rotterdamse geschiedenis.

Een mooie aanvulling vormden de foto’s van en verhalen over de Vlaardingse straatfotograaf Piet ‘Kodak’ van den Berg, die in de regio eveneens met een Austin J40 trapauto aan de slag ging. De familie Van den Berg werkte enthousiast mee en we hielden onder meer een interview met de zoon van Piet, Jan van den Berg die nog veel fotoapparatuur van zijn vader kon laten zien.

In september 2018 gaven Micheline van Neste en Dik Vuik een drukbezochte lezing over het project, met beeldmateriaal over zowel de beide straatfotografen als over het fenomeen ‘trapauto’. De expositie is opgeruimd, maar alle ingezonden foto’s en de artikelen over het project zijn online nog steeds te zien.

2020-10-12T09:26:53+00:00maart 6th, 2019|Trapauto|

Leave A Comment