//Trapauto is op pad!

Trapauto

Trapauto is op pad!

De expositie TRAPAUTO heeft met het project Wederopbouw Baankwartier een mooie opvolging gekregen. TRAPAUTO duurde van juni 2018 tot en met januari 2019 en kreeg veel aandacht van bezoekers en van de Rotterdamse media.

De expositie TRAPAUTO is geopend. Op zondag 24 juni liep het storm met vele tientallen bezoekers bij DIG IT UP Galerie & erfgoedlab. Directeur Ruud Visschedijk van het Nederlands Fotomuseum opende de expositie over de legendarische Austin J40 trapauto, waarin generaties Rotterdammers werden vereeuwigd door straatfotograaf Humberto Randolfi. Ook het werk van zijn collega Piet ‘Kodak’ van den Berg uit Vlaardingen is te zien. Van beide fotografen waren familieleden aanwezig bij de opening.

“Ik weet nog goed hoe het in zijn werk ging”, sprak Visschedijk. “Ik bezocht zelf Dierenpark Amersfoort. Daar was weliswaar geen trapauto, maar wel een aap. Dat was de aap Vrijdag die in een show van Rudi Carrell had opgetreden”. Duizenden kinderen zijn in Amersfoort met die aap gefotografeerd en ik was er op de dag dat de aap werd ‘afgeleverd’. Ik was er apetrots op! Visschedijk benadrukte dat dergelijke foto’s meer betekenis krijgen naarmate ze ouder worden. “Ze staan voor een tijdperk. Voor een stad in opbouw, een stad zonder tegenstellingen want die zijn er niet als je in zo’n trapauto zit”. Evan van der Most is trots op het resultaat van de ingerichte expositie. Er zijn wel 185 individuele inzenders van foto’s geweest en er zijn twee originele exemplaren van de trapauto ter beschikking gesteld.

TRAPAUTO is te zien op woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie duurt tot en met 19 januari 2019.

Schiedamsedijk 62-A
Zie voor meer informatie digitup.nl/trapauto

2020-10-12T09:27:47+00:00juli 10th, 2018|Trapauto|

Leave A Comment