Breakin’ Rotterdam2021-04-19T11:06:39+00:00

Breakin’ Rotterdam

Breakdance in Rotterdam bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd met een expositie. DIG IT UP sloeg de handen ineen met 2 iconen uit de breakscene, Maikel Walker en Lloyd Marengo, om een ode te brengen aan de dansvorm en alles daaromheen: muziek, locaties, kleding.

De Expositie

De expositie was van  22 november 2020 t/m 31 januari 2021 te zien in de Bibliotheek Rotterdam.

Ook zijn de beelden en video’s online te bekijken in onze online expo en Beeldbank.

Over de Breakin' Rotterdam Expo

Rotterdam kwam in 1980 voor het eerst in aanraking met breakdance. Met 40 jaar beoefening heeft Rotterdam een rijke geschiedenis als het gaat om breaking. Niet alleen komen wereldkampioenen Paolo Nunes en Menno Van Gorp uit Rotterdam maar ook het wereldbekende event Internatonial Breaking Event en het Hiphophuis hadden hier hun oorsprong.

Breakin’ Rotterdam kijkt terug op 4 decennia, die elk een generatie vertegenwoordigt met unieke moves, oefenplekken en boegbeelden.

We zijn nog op zoek naar bronmateriaal! Ben jij getuige geweest van de Rotterdamse break geschiedenis? Breng je negatieven, dia’s, foto’s, video’s (vhs, dvd) naar erfgoedlab DIG IT UP en het wordt vereeuwigd in het digitale archief en wie weet ook geëxposeerd.

Ook sneakers, muziek, kleding etc. nemen wij graag in bruikleen voor de expo. Alle materialen krijg je na afloop terug.

Elke ma t/m vrij 13.00-17.00 kun je materiaal langsbrengen bij DIG IT UP: Schiedamsedijk 62A, Rotterdam

Vragen, breakdance verhalen of spullen die je graag wilt delen? mail naar breakin@digitup.nl

Agenda Breakin' Rotterdam

Naast de expositie in de Bibliotheek en de opening daarvan hebben we ook twee events die ieder ingaan op twee decennia, met live-optredens, muziek en talkshows.

Opening 40 Jaar Baroeg

Datum: augustus 1, 2021

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: www.digitup.nl/live

40 jaar Baroeg

Tijdens de feestelijke opening van 40 Jaar Baroeg blikt ceremoniemeester Richard Foster (WORM-Rotterdam) samen met directeur Simone da Silva (DIG IT UP) en mensen van het eerste Baroeg uur zoals (oud programmeur) Renée Veerkamp, (oprichter) Harry Bode, (oud jongerenwerker) Jose de Reus en de huidige programmeur & directeur Leon van Rijnsbergen terug op de roemruchte geschiedenis van deze legendarische plek op Rotterdam-Zuid.

Kijk mee via www.digitup.nl/live

40 Jaar Baroeg

Start datum: augustus 4, 2021 - Eind datum: augustus 29, 2021

Tijd: 12:00 - 18:00

Locatie: Nieuwe Binnenweg 13b

40 jaar Baroeg

Het oudste poppodium van Rotterdam bestaat 40 jaar in 2021. Een mooie aanleiding voor een expositie bij galerie & erfgoedlab DIG IT UP. Met talloze affiches, posters, setlists en heel veel archiefmateriaal wordt het verhaal verteld van deze legendarische plek op Zuid.

Flyerdag

Datum: augustus 8, 2021

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: Nieuwe Binnenweg 13b

40 jaar Baroeg

Op de flyerdag schijnen we een extra spotlicht op de geschiedenis van de Baroeg. Middels talloze opnaaiers (patches), flyers, posters en affiches herbeleven we bijzondere verhalen over het unieke programma van het podium. Op deze speciale dag krijgen we ook materiaal te zien dat niet is opgenomen in de expositie. Ook kan het publiek tijdens workshops leren hoe je een eigen Baroeg flyer maakt.  
Meer informatie over dit deel van het programma volgt snel. 

Let op! Aanmelden verplicht via contact@digitup.nl o.v.v. Flyerdag 

Editathon 

Datum: augustus 15, 2021

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: Nieuwe Binnenweg 13b

40 jaar Baroeg

De editathon is een mooie kans om middels het omschrijven van foto’s, flyers, posters en ander digitaal beeldmateriaal, bijzondere verhalen van het publiek toe te voegen aan het digitale archief van Baroeg. Jouw bijzonder verhaal of ervaring met Baroeg wordt dan onderdeel van de Baroeg geschiedenis (online) en uiteindelijk zullen ze ook opgenomen worden in het Stadsarchief van Rotterdam. Wil jij dat jouw verhaal onderdeel wordt van dit bijzondere erfgoed? Meld je dan aan, computerkennis is niet verreist! 

Let op! Aanmelden verplicht via contact@digitup.nl o.v.v. Editathon 
 

Fanzine dag

Datum: augustus 22, 2021

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: Nieuwe Binnenweg 13b

40 jaar Baroeg

“Fanzines” zijn een wereldwijd fenomeen uit de jaren 30 waarmee (in het geval van Baroeg) diverse mensen uit de Rotterdamse underground scenes met een expertise in genres als Gothic/Electro, punk en Metal, eeder een eigen muziekblad maakten. Een Fanzine kan je het beste vergelijken met een muziekvlog. Op de fanzinedag komen een aantal van deze bijzondere mensen bij elkaar om gezamenlijk aan een speciale “X-treem “Fanzine: 40 Jaar Baroeg special edition te werken. Op deze bijzondere dag zullen ze ook edities van hun magazines ter inzage delen met het publiek. Wees getuige van deze unieke dag in de Rotterdamse Underground scene.  

Let op! Aanmelden verplicht via contact@digitup.nl o.v.v. Fanzine dag

Finissage

Datum: augustus 29, 2021

Tijd: 15:00 - 17:00

Locatie: Nieuwe Binnenweg 13b

40 jaar Baroeg

Tijdens de laatste van 40 Jaar Baroeg blikken we met enkele gasten uit het programma. Onder het genot van een drankje en muzikale omlijsting kijken terug op de resultaten van de afgelopen maand en krijgen we een bijzondere presentatie van de X-treem Fanzine 40 jaar Baroeg special edition.  

Let op! Aanmelden verplicht via contact@digitup.nl o.v.v. Finissage

Nieuws en Achtergrond artikelen

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuwsbrief met updates in je mailbox.

Misschien vind je dit ook interessant:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door

Leave A Comment