Breakin’ Rotterdam2021-04-19T11:06:39+00:00

Breakin’ Rotterdam

Breakdance in Rotterdam bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd met een expositie. DIG IT UP sloeg de handen ineen met 2 iconen uit de breakscene, Maikel Walker en Lloyd Marengo, om een ode te brengen aan de dansvorm en alles daaromheen: muziek, locaties, kleding.

De Expositie

De expositie was van  22 november 2020 t/m 31 januari 2021 te zien in de Bibliotheek Rotterdam.

Ook zijn de beelden en video’s online te bekijken in onze online expo en Beeldbank.

Over de Breakin' Rotterdam Expo

Rotterdam kwam in 1980 voor het eerst in aanraking met breakdance. Met 40 jaar beoefening heeft Rotterdam een rijke geschiedenis als het gaat om breaking. Niet alleen komen wereldkampioenen Paolo Nunes en Menno Van Gorp uit Rotterdam maar ook het wereldbekende event Internatonial Breaking Event en het Hiphophuis hadden hier hun oorsprong.

Breakin’ Rotterdam kijkt terug op 4 decennia, die elk een generatie vertegenwoordigt met unieke moves, oefenplekken en boegbeelden.

We zijn nog op zoek naar bronmateriaal! Ben jij getuige geweest van de Rotterdamse break geschiedenis? Breng je negatieven, dia’s, foto’s, video’s (vhs, dvd) naar erfgoedlab DIG IT UP en het wordt vereeuwigd in het digitale archief en wie weet ook geëxposeerd.

Ook sneakers, muziek, kleding etc. nemen wij graag in bruikleen voor de expo. Alle materialen krijg je na afloop terug.

Elke ma t/m vrij 13.00-17.00 kun je materiaal langsbrengen bij DIG IT UP: Schiedamsedijk 62A, Rotterdam

Vragen, breakdance verhalen of spullen die je graag wilt delen? mail naar breakin@digitup.nl

Agenda Breakin' Rotterdam

Naast de expositie in de Bibliotheek en de opening daarvan hebben we ook twee events die ieder ingaan op twee decennia, met live-optredens, muziek en talkshows.

Lezing over het ontstaan van het Kralingse Bos

Datum: juni 9, 2022
Locatie: DIG IT UP
Lezing

Lezing over het ontstaan van het Kralingse Bos

Op 9 juni geven natuurkenner Marius Huender en historicus Dik Vuik een lezing over de rijke geschiedenis van het Kralingse Bos, van het verleden naar het heden en met zelfs een vooruitblik naar de toekomst. Zij laten zien hoe het oorspronkelijke polderlandschap veranderde in een plas en vervolgens in een bos rondom die plas. Dat bos verandert nog steeds, van een wandelpark naar een steeds meer op natuurlijke wijze ingericht recreatiegebied.

 

Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. Bezoekers krijgen na de lezing een exemplaar mee van het zojuist verschenen tijdschrift ‘Kralingse Bos voor beginners’ (28 pagina’s, full-colour). Volgend jaar verschijnt er een boek over het Kralingse Bos, met meer illustraties en het volledige verhaal over de ontwikkeling van dit bijzondere stukje landschap in Rotterdam.

 

Inloop: 19.00 uur

Start lezing 19.30 uur

 

De opbrengst van de tickets wordt gebruikt als donatie voor de totstandkoming van het boek.

Ticketlink: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-lezing-over-het-ontstaan-van-het-kralingse-bos-342643444767

Nieuws en Achtergrond artikelen

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuwsbrief met updates in je mailbox.

Misschien vind je dit ook interessant:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door

Leave A Comment