//40 jaar Baroeg: GRNDL

40 jaar Baroeg: GRNDL "Baroeg was belangrijk voor mijn muzikale ontwikkeling"

Momenteel werk ik als freelance audio/muziek producent/engineer en editor, en ik ben opgeleid als leraar (Music Technology aan college), maar daar kom ik wel weer aan toe wanneer ‘t weer veilig is om te doen. Helaas is mijn archief nog in Florida, maar ik kan mijn vrouw vragen of ze die wil checken. Geloof dat ik nog een flyer heb van Dwaalspoor in Baroeg die ik kan toesturen. En heb je ook een foto van me nodig? 

We hebben in 2001 opgetreden tijdens Metropolis en ook tijdens BOA in 2017. Als ik me goed kan herinneren, was er ook ooit een Asrai optreden in Baroeg. Maar misschien vergis ik me. Was zo’n lange tijd geleden, haha! 

Baroeg is voor mij erg belangrijk geweest, qua sociaal leven en muzikale ontwikkeling. Vanaf mijn tienerjaren, in de jaren ’90, ging ik er regelmatig naar concerten en werd ik geïnspireerd om ook zelf muziek te maken en op te treden. Eind jaren ’90 begon ik naar Wave/Goth/Industrial nachten te gaan, waarvan er een aantal in Baroeg werden gehouden.  

Hier kwam ik in contact met een aantal mensen die een belangrijke rol speelden in wat uiteindelijk Grendel zou worden. Dit leidde tot mijn rol als gitarist in de Rotterdamse Darkwave/Goth band Asrai en het organiseren van dansavonden, zoals Dwaalspoor. Een van ons eerste optredens met Grendel was vervolgens in de Baroeg-tent van Metropolis in 2001. Na vele jaren produceren en touren werden we geboekt voor Baroeg Open Air 2017, wat echt voelde als een ‘homecoming’. Veel bekende gezichten in publiek en crew. Het was een mooi moment om Baroeg (en Rotterdam) te bedanken en mooie herinneringen te delen. Ik hoop dat Baroeg nog vele jaren mag bestaan en er nieuwe generaties worden geïnspireerd om hun wil te verwerkelijken.  

door: GRNDL 

Misschien vind je dit ook interessant:

2021-07-31T18:29:12+00:00juli 29th, 2021|40 Jaar Baroeg|

Leave A Comment