//40 jaar Baroeg: Ludie Smitshoek ‘De vrijdagavonden liepen als een malle’

40 jaar Baroeg: Ludie Smitshoek 'De vrijdagavonden liepen als een malle'

Nou ik was vanaf 1988, begin jaren 90 vrijwilliger. Wat ik allemaal deed? Ik zorgde voor de muziek, eigenlijk van alles. Van de bar schoonhouden tot het bijvullen van drank en vegen na afloop van een avond.  

Op de donderdagavonden draaide ik een beetje van alles: Rock, Reggae, New Wave, Soul, Funk, Top 40, en ook de Simple Minds, Roxy Music en David Bowie bijvoorbeeld. Maar ook gewoon dikke Hip Hop en uiteraard de eerste houseplaten. Er kwam echt van alles voorbij op de donderdagavonden, maar Housemuziek had mijn hart gestolen. Ik had het virus te pakken.  

Toen mocht ik mijn eigen avond verzorgen op de vrijdag, dus ook de aankledingen van de zaal, decoratie, posters plakken en eigen flyers ontwerpen. Ik draaide Hip House, Techno, Break Beat, Club, Hardcore, Acid, House. Dat deed ik niet alleen natuurlijk, maar met jongens uit buurt die toen ook draaiden zoals Maurice van der Horst en Leon Schols. Maar ook gast-dj’s zoals Dj Rob Janssen en Paul Elstak. Het klopt dat René Veerkamp werd uitgelachen, maar heel veel mensen hadden zoiets van ‘dat zal wel niet zo lang gaan duren’. Het liep even allemaal anders. Echt, de vrijdagavonden liepen als een malle. Het werd echt elke week drukker met fl.2,50 entree. Old school prijsje, haha. 

Ik ben in Parkzicht terechtgekomen door een goede vriend, Rob de Callafon. Die was weer goed bevriend met Clarence Van Palm (eigenaar Parkzicht). Zo is de bal gaan rollen. Toen is Rob Janssen (Dj Rob) op een vrijdagavond komen kijken en luisteren in Baroeg. Zo kreeg ik de kans om een keer te draaien in Parkzicht. MC-en deed ik ook al. Ik ben doorgegaan als MC Joe en was in die tijd een van de eerste MC ‘s naast een DJ. Met Dj Rob heb ik in binnen en buitenland veel shows gedaan en nog steeds zijn we een graag geziene act op festivals en ook op de kleinere feesten. 

Hoe ik nu naar de Baroeg kijk? Daar is het voor mij allemaal begonnen en je kan er nog steeds terecht voor een toffe live band en dj’s. 

door: Ludie Smitshoek

Misschien vind je dit ook interessant:

2021-11-01T10:35:49+00:00september 13th, 2021|40 Jaar Baroeg|

Leave A Comment