Stad2020-06-14T18:08:25+00:00

Stad

STAD was een expositie van 50 jaar Rotterdam en Rotterdammers. Curator en documentairemaker Joop de Jong stelde in 2017 de tentoonstelling samen uit de beelden van Helmuth Tjemmes.

Online Expo

Helmuth Tjemmes fotografeert al zestig jaar de stad in al haar gedaanten. In onze online expositie een kleine selectie van deze beelden uit de jaren 50 en 60.

Helmuth Tjemmes

Helmuth Tjemmes fotografeert al zestig jaar de stad in al haar gedaanten. Het is moeilijk om hem zonder camera te betrappen, want altijd is hij op zoek naar bijzondere beelden, situaties en plekken in Rotterdam. Helmuth beschikt inmiddels over een collectie van meer dan 50.000 foto’s. Tjemmes kocht in 1957 zijn eerste eenvoudige Kodakcamera. Al gauw vond hij het laten afdrukken te duur en begon hij met het zelf ontwikkelen en afdrukken van foto’s. In 2005 ging hij over op digitale fotografie. STAD liet niet alleen de stad door de lens van Tjemmes zien, maar ook de stad van Rotterdammers in de afgelopen decennia. Met name de beelden uit de jaren vijftig en zestig zorgen vaak voor momenten van herkenning en herinnering.

Achtergrond artikelen & Nieuws

Misschien vind je dit ook interessant:

Exposities Overzicht

Oostplein

Oostplein Dit project gaat over het wederopbouwkarakter van het Oostplein,

Lees Meer »

Leave A Comment