Nieuws

Speciale editie van Rotterdamse Zoldervondsten

Op zondag 12 mei is er een speciale editie van Rotterdamse Zoldervondsten, de Roze Rotterdamse Zoldervondsten. Van 13.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom bij DIG IT UP galerie en erfgoedlab aan de Schiedamsedijk 62-A. We zijn erg benieuwd naar wat je die dag meebrengt. Heb je foto’s, films negatieven, dia’s, flyers of posters die de gay geschiedenis van Rotterdam helpen vast te leggen? Neem ze alsjeblieft mee! 

We zoeken ook naar memorabilia van gay horeca in Rotterdam, zoals visitekaartjes, voorwerpen of t-Shirts. Voorlichtingscondooms, speldjes, alles is welkom op 12 mei. Om 15.00 uur vertelt Connie van Gils van IHLIA over de erfgoedwaarde van gay en lesbo horeca in Nederland.


Klik hier

 IHLIA is een in Amsterdam gevestigde erfgoedorganisatie die zich nationaal en internationaal bezighoudt met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie op het terrein van de lhbt-gemeenschap. Connie beoordeelt deze middag samen met  en expert van Stadsarchief Rotterdam de zoldervondsten op hun historische waarde.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

One Comment

  1. arie borgdorff juni 6, 2019 at 10:07 am - Reply

    ik heb nog wel wat materiaal van de Rotterdamse kerkelijke homobeweging. is dat voor deze ‘aktie’ nog relevant. ik moet dan nog wel wat uitzoeken.

Leave A Comment