Nieuws

Gerse Vrouwen

Op de zolder van Dona Daria bevinden zich archieven van verschillende vrouwenverenigingen, waaruit Dona Daria is ontstaan. Dona Daria en Gert Jan Verboom van Unboxing Rotterdam benaderden DIG IT UP met de vraag of we een expositie zouden kunnen samenstellen over de vrouwenemancipatie in de stad.

Dat leidde tot het project ‘Gerse Vrouwen’. We gaan vastleggen welke vrouwen een voortrekkersrol hebben gespeeld in deze emancipatie en welke belangrijke functies in de stad door vrouwen werden bekleed. Denk maar eens aan bijvoorbeeld Nancy Zeelenberg, de eerste vrouwelijke wethouder van Rotterdam, de schrijfster Anna Blaman of stedenbouwkundige Riek Bakker.

De startbijeenkomst op 12 december 2019 werd goed bezocht en dit jaar gaan we het project verder ontwikkelen om in 2012 op Internationale Vrouwendag een mooie expositie met interessante randprogrammering te kunnen laten zien.

Heb je zelf ideeën of materiaal voor Gerse Vrouwen? Laat het ons dan weten via contact@digitup.nl of kom op een doordeweekse dag langs bij de galerie aan de Schiedamsedijk 62-a.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment