Nieuws

Vijftig jaar Holland Pop

Het is dit jaar precies vijftig jaar geleden dat in het Kralingse Bos het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond. Het was een onderdeel van het programma van de manifestatie C70, waarmee Rotterdam stilstond bij 25 jaar wederopbouw. De Holland Pop organisatoren Georges Knap en Berry Visser zorgden voor een destijds ongekend fenomeen door drie dagen lang muziek in de openlucht te programmeren.

DIG IT UP werkt mee aan een breed programma in de stad om het popfestival te herdenken, in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam, het Nederlands Fotomuseum Museum Rotterdam en het Luxor Theater.

Er komt een expositie met onder meer foto’s, filmpjes, T-shirts en tal van herinneringen die bezoekers aan het festival hebben. In het Luxor Theater wordt het theatrale concert ‘Kralingen’ vertoond met medewerking van onder meer Ernst Jansz, Joost Belinfante, Leo Blokhuis en Robert Jan Stips.

Er zullen dit jaar objecten te zien zijn uit het depot van Museum Rotterdam, het Nederlands Fotomuseum vertoont materiaal van bekende fotografen als onder meer Ed van der Elsken, Peter Martens en Koen Wessing.

Al met al zal Rotterdam op een mooie wijze stilstaan bij het Holland Pop Festival, dat de stad wereldwijd op de muzikale kaart zette.

Heb jij mooi materiaal of leuke verhalen?

Reageren kan naar contact@digitup.nl of door langs te komen bij de galerie aan de Schiedamsedijk 62-a.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment