Nieuws

Drukke openingsavond bij nieuwe expositie

Op vrijdag 5 mei werd de expositie ‘Helmuth Tjemmes en Rotterdam na de bevrijding geopend’. Het werd een leuke en drukbezochte avond, met de 79-jarige straatfotograaf als eregast. 

Ruim veertig foto’s uit de jaren vijftig en zestig vormen samen de expositie, die werd ingericht door Ton van der Sluijs en Bert Boer. De expositie laat zien hoe het leven in de stad na de oorlog terugkeerde en hoe Rotterdammers zich op straat vermaakten. De openingsavond begon met een vraaggesprek van Dik Vuik met Helmuth Tjemmes over zijn motivatie de stad om te gaan fotograferen. Vervolgens gaf Tjemmes commentaar tijdens een beeldpresentatie met zijn foto’s. 

Na de presentatie werden de aanwezigen verrast met een á capella optreden van zanger Ed Rosbergen, die drie liederen zong rond het thema ‘mei’. Ten slotte signeerde Tjemmes exemplaren van zijn in 2021 bij uitgeverij Ad Donker verschenen fotoboek. Zowel het fotoboek (25 euro) als de foto’s van de expositie zijn bij DIG IT UP te koop. De expositie duurt tot 27 mei 2023. 

Verhalen gezocht 

Helmuth Tjemmes komt graag in contact met mensen die zichzelf op zijn foto’s herkennen. Hij weet bij veel foto’s namelijk niet wie er op te zien zijn. Daarnaast hoort DIG IT UP ook heel graag of mensen anekdotes of verhalen kunnen vertellen over de gebeurtenissen die we op de foto’s zien. Gebeurtenissen zoals Bevrijdingsdag en Koninginnedag maar ook hele dagelijkse taferelen. 

Mensen die zichzelf herkennen kunnen Helmuth mailen via hj@tjemmes.nl. Wie een verhaal kan vertellen over wat er op de foto’s is te zien, kan contact opnemen met Dik Vuik via Dik.Vuik@digitup.nl. Je kunt ook langs komen op woensdagmiddag, tot 17.00 uur. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment