Nieuws

Allemaal Uit R'dam

Uitagenda Rotterdam en ontwerpbureau Stof Rotterdam brengen deze bonte verzameling van 143 Rotterdammers samen in een expositie bij galerie en erfgoedlab DIG IT UP. Een ode aan de Rotterdammer in zijn vele verschijningsvormen.

“De rubriek, de UIT RDAM, werd ooit in het leven geroepen om door de ogen van bekende en minder bekende stadsgenoten de stad te (her)ontdekken”, vertelt Albert Hogeweg, artdirector van Stof Rotterdam.

In de expo onder andere dichter Derek Otte die in 2015 graag zijn visje haalde bij Moby Dick in de Paul Krugerstraat. Jordy Dijkshoorn die in 2019 vertelde over de kick van het optreden op Metropolis en dj Paul Elstak die in 2017 de saamhorigheid bij de feesten in de Energiehallen roemde.

Maar er is ook nostalgie in de vorm van Anastasia de Ruyter van het inmiddels gestopte Lof der Zoetheid aan het Noordplein en Alia Azzuuzi van het voormalige Espresso Dates. Daarmee laat Allemaal Uit R’dam vooral zien dat onze stad voortdurend in beweging is.


Over Uitagenda Rotterdam

Uitagenda Rotterdam is de culturele gids voor Rotterdammers. Door middel van een complete culturele agenda, tips en achtergrondverhalen maakt Uitagenda de Rotterdammer enthousiast over het uitgebreide cultuuraanbod in eigen stad.


Magazine Uitagenda Rotterdam is één van de middelen waarmee de organisatie dat doet. Het magazine verschijnt zes keer per jaar en is gratis verkrijgbaar op 750 locaties. Op uitagendarotterdam.nl vind je het meest actuele culturele aanbod.

Uitagenda Rotterdam is een initiatief van Rotterdam Festivals. Rotterdam Festivals coördineert het evenementenbeleid in Rotterdam en stimuleert de cultuurparticipatie van Rotterdammers.

 

Te zien van 19 juni tot en met 16 juli

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment