Nieuws

DIG IT UP bij conferentie ‘Met Andere Ogen’

Het Haags Gemeentearchief organiseert op 19 mei de conferentie ‘met andere ogen’, over de manier waarop recente geschiedenis toegankelijk wordt gemaakt voor mensen voor/over wie geen bronnen beschikbaar zijn in een archief. Welke keuzes maakt een archief dan en hoeveel invloed zouden burgers moeten of kunnen hebben op de te maken selectie? 

Simone da Silva spreekt tijdens deze conferentie samen met Marie-Claire Dangerfield (Stadsarchief Rotterdam) over hun onderlinge samenwerking en de uitdagingen voor zowel het archief als een grassroot organisatie als DIG IT UP. 

Op de conferentie is onder meer Verne Harris aanwezig, een toonaangevende archivaris uit Zuid-Afrika die onder meer secretaris was van Nelson Mandela en betrokken was bij de Waarheidscommissie in zijn land. Hij belicht de rol van archieven bij ‘social memory’ en ‘social justice’. 

Andere aanwezigen bij de conferentie zijn onder meer Addie Steehouwer (ombudsman in Den Haag), Fatma Aktas van de stichting Avraysa (vrouwengeschiedenis in Den Haag) en Charles Jeurgens (hoogleraar archiefwetenschap aan de UvA). Ook verschillende archiefinstellingen zijn bij de conferentie vertegenwoordigd. 

Zie voor het volledige programma van de conferentie: 

https://haagsgemeentearchief.nl/nieuws/evenementen/conferentie-met-andere-ogen 

 

Aanmelden 

Als je interesse hebt, kun je je nog tot 10 mei aanmelden voor deze conferentie, die van 10.00 tot 17.00 uur plaatsvindt in Julianaplaza Schalk Burgerstraat 217. Aanmelden kan per mail naar sandra.kappert@denhaag.nl  

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment