Nieuws

Verslag Themamiddag "Rotterdamse Filmhistorie"

Zaterdag 23 april organiseerde DIG IT UP in samenwerking met European Cinema Audiences en Rotterdams Publiek de themamiddag “Rotterdamse Filmhistorie. Dit vond plaats bij filmtheater Cinerama aan de Westblaak. Deze middag werd gehost door Simone da Silva. Gastsprekers waren Menno den Engelse, Paul Groenendijk (PWR) en Thunnis van Oort. Aan het einde van deze middag werden twintig Oral History interviews over bioscoopbezoek van vroeger overgedragen aan Stadsarchief Rotterdam. 

Menno sprak over zijn project ver het verkrijgen van gegevens van posters en bioscopen en hoe deze gegevens dan vindbaar zijn voor het grote publiek. 

Paul beschreef de wederopbouw van het Baankwartier na de tweede wereldoorlog. Hij vervolgde zijn verhaal met de totstandkoming van Cinerama. 

Thunnis vertelde over de filmbezoekers van vroeger. Hij liet ook zien, wat de best bekeken films in Rotterdam in de jaren ’80 waren. Daarna had hij 2 interviews met ouvreuses van weleer.  

Als laatste droeg Thunnis digitaal de Oral History interviews symbolisch over aan Jantje Steenhuis, directeur van Stadsarchief Rotterdam. 

Ook van de gelegenheid om aan het einde vragen te stellen aan de sprekers werd dankbaar gebruik gemaakt. 

Na afloop van deze middag konden bezoekers nog een drankje doen in de foyer. Tijdens deze borrel werden er nog volop verhalen verteld en het was erg gezellig. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment