Nieuws

Bijzondere performance bij opening ‘Rotterdam Roze’

Op 17 juni werd bij DIG IT UP de expositie ‘Rotterdam Roze’ geopend. Na ’75 Jaar Gay Rotterdam’ (2018) en ‘Out in Rotterdam’ (2019) alweer de derde expositie over de lhbti+ gemeenschappen in de stad. 

Het doel van deze expositie is het uitbreiden en actualiseren van de Roze Kaart met gay uitgaangelegenheden en ontmoetingsplekken in de stad. Er wordt ook specifiek meer aandacht gezocht voor lesbiennes en voor transpersonen. 

Voor de opening had DIG IT UP drie geweldige acts weten te organiseren. Acts die de opening een bijzonder passend en feestelijk karakter gaven. Obelle is inmiddels vijf jaar drag. “Mijn drag is heel erg fishy,”, vertelt ze. “Dat betekent dat ik echt een vrouwelijk persona ben en vanuit daar mijn verhalen vertel over mijzelf, wat ik heb mee gemaakt en wat ik zie in de scene en de rest van de wereld.” Obelle is de oprichter van ‘House of Celevoir’, waarmee ze optredens op haar manier wil filmen en vastleggen. Op YouTube staat bijvoorbeeld de videoclip ‘God is a Woman / Mata Hari’. 

Lolo Bottoms, alter ego voor transman Merel, treedt sinds 2017 op als performer, presentator en activist. Lolo, Obelle en Josephine Célavoir, bioqueen en de dragdochter van Obelle, zorgden voor zowel een heel persoonlijke insteek met hun eigen verhalen en ervaringen als een prachtig openingsoptreden. 

 

De tientallen bezoekers van de opening konden zich op 17 juni met recht opwarmen voor de Roze Zaterdag, een dag later, en de Rotterdam Pride. Reacties op de expositie en meer verhalen over het roze uitgaansleven blijven van harte welkom, want de Roze Kaart blijft steeds weer vernieuwd worden: reageren kan via contact@digitup.nl. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment