50 Jaar Holland Pop Festival2021-04-06T13:12:52+00:00

50 Jaar Holland Pop Festival

Galerie en erfgoedlab DIG IT UP staat stil bij 50 jaar Holland Pop Festival en word in de volksmond ook wel aangeduid als Het Kralingse Bos Festival of simpelweg als Kralingen. Het driedaags festival vond plaats in juni 1970 in het Kralingse Bos.

Tal van bezoekers, fotografen en andere betrokkenen hebben nog levende herinneringen aan dit festival of bezitten er foto’s van. 

Over de Holland Pop Expo

Met een oproep zijn festivalgangers gevraagd om verhalen, foto’s en objecten met ons te delen, te scannen en toegankelijk te maken voor een groot publiek. Het resultaat is dat we nieuwe en unieke anekdotes hebben kunnen vastleggen en onbekend fotomateriaal hebben gevonden. In juni wordt dit materiaal toegankelijk gemaakt met een online tentoonstelling en in de etalage van de galerie aan de Schiedamsdedijk 62a. Ook wordt de sfeer van toen tot leven geroepen door interviews met de organisatoren en een livestream met muziek uit de periode van het festival.

 

Tot slot heeft DIG IT UP een kopie van het beroemde ‘We Help You’ T-shirt laten maken, dat te koop is. Een mooie hommage aan een driedaags festival dat Rotterdam-Kralingen wereldwijd op de kaart zette.

DIG IT UP draagt ook met ’50 jaar Holland Pop Festival’ bij aan crowdsourcing van Rotterdams erfgoed: het door middel van publieke medewerking verzamelen en toegankelijk maken van materiaal over gebeurtenissen en ontwikkelingen in onze stad.

Shop het T-shirt

We hebben een kopie van het beroemde ‘We Help You’ T-shirt laten maken. Een mooie hommage aan een driedaags festival dat Rotterdam-Kralingen wereldwijd op de kaart zette. Op = op!

Playlist 50 jaar Holland Pop Festival

Meer weten over de muziek van het Holland Pop festival? Projectleider Okkie Vijfvinkel heeft een mooi overzicht gemaakt voor Muziekweb.

Achtergrond artikelen

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuwsbrief met updates in je mailbox.

Misschien vind je dit ook interessant:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door

Leave A Comment