Video Aflevering 22019-03-29T15:06:44+00:00

AFLEVERING 2: CENTRUM

De 2e editie van de talkshow van het Geluid van Rotterdam vond plaats bij Toko51 (11 juni 2017) met als host Charissa Chotoe. Er is muziek: Jaguar Tree en Afu Sensi nemen ons mee naar hun Surinaamse roots. Verder spreken we Bird’s muziekprogrammeur Guido van Dieren, DJ André Dadi, schrijver Andre Hart en muzikant Ruben Semmoh. We horen zo onder meer over de geschiedenis van de Surinaamse muziek, house, funk en de Witte de With in de jaren ’80. De documentaire van deze week gaat over Key (Erik Ritfeld) van Jaguar Tree. En we staan stil bij Kwaku, de vergeten Surinaamse broedplaats waar het allemaal begon.

INTERVIEWS

The Jaguar Tree wordt geïnterviewd en gaven een optreden. The Jaguar Tree is de overkoepelende naam voor het composities, de stijlen en de optredens van muzikanten Key (Erik Ritfeld) en Dorins. De compositiestijlen variëren van Roots-reggae, Afro-brazil, Jazzy-space lounge tot Tropical-soul.

 The Jaguar Tree heeft 2 albums uitgebracht onder de naam Darjeeling: Deers of Dreams en Trav’lin. In 2016 werd via Itunes The River EP uitgebracht. The Jaguar Tree heeft besloten om nieuwe albums uit te geven als unieke kleine oplagen. Deze zijn te verkrijgen bij optredens en via hun website https://thejaguartree.wordpress.com 

André Dadi en Guido van Dieren vertellen over hun bijdrage aan het muzikale leven in Rotterdam. André Dadi is als dj een bekend gezicht in het Rotterdamse nachtleven. Guide van Dieren is muziekprogrammeur van BIRD.

Ruben Semmoh en André Hart vertellen over de geschiedenis van de Surinaamse muziek. Semmoh is singer/songwriter, gitarist en frontman van Ruben Semmoh & the Afro-Carib Ensemble. 

DJ en schrijver André Hart maakte voor Het Geluid van Rotterdam het artikel The Sound of Parbo, over het muzikale erfgoed van de Surinaamse gemeenschap op de West-Kruiskade.

MUZIEK

DOCUMENTAIRE

In de documentaire vertelt de Surinaamse jazztoetsenist Erik Ritfeld van The Jaguar Tree over zijn muziek, inspiratiebronnen en Kwaku, de vergeten Surinaamse broedplaats aan de Middelandsstraat waar het allemaal begon. Erik Ritfeld, een achterneef van tenorsaxofonist Arthur Parisius (Kid Dynamite), is naast zijn werk voor The Jaguar Tree de voorman van The Erik Ritfeld Unit.