Nieuws

Verhalen over het Kralingse Bos

Op zaterdag 19 november hield DIG IT UP een Rotterdamse Zoldervondsten bijeenkomst over het Kralingse Bos. Er werd een lezing gegeven en bezoekers konden hun verhalen of foto’s over het bos delen.

Het doel was tweeledig: de middag was een voorzet voor een grote expositie die volgend jaar zomer bij de galerie zal plaatsvinden, en er wordt gezocht naar bijzondere anekdotes of foto’s over het bos.

Natuurkenner Marius Huender en historicus Dik Vuik gaven een lezing over het Kralingse Bos en blikten vooruit naar het boek dat beiden maken en dat ook volgend jaar zal worden gepresenteerd. Bezoekers kregen op 19 november een gratis eenmalig tijdschrift over het Kralingse Bos mee: ‘Kralingse Bos voor beginners’, met in het kort het verhaal over het ontstaan, de ontwikkeling en ook de toekomst van het bos dat met miljoenen bezoekers per jaar, uit alle delen van de stad en omgeving, gerust een Rotterdams icoon mag worden genoemd.

Het gratis tijdschrift, met een oproep om mee te doen aan de crowdfunding door in te schrijven op het boek, is voorlopig nog leverbaar en onder meer verkrijgbaar bij DIG IT UP. Tot het voorjaar van 2023 blijven anekdotes of foto’s voor hun boek en de expositie welkom. Reageren kan naar contact@digitup.nl.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment