Nieuws

Finissage expositie Koninginnekerk

Foto: Einar Been

De expositie over de vijftig jaar geleden gesloopte Koninginnekerk is afgesloten.
Op zondag 20 november was de finissage met een lezing over de architecten van de kerk door historicus Dik Vuik en een quiz over de kerk door Desiree van Hal.

Foto: Einar Been

Desiree van Hal is actief namens de Vrienden van de Vaan, een groepje bewoners die probeert een in 2016 hervonden windvaan weer een plek te geven in de openbare ruimte van Crooswijk. De mooiste plek zou natuurlijk het plantsoen zijn bij de Koninginnetoren, de woontoren die op de locatie van de voormalige kerktorens staat.

Foto: Einar Been

Onder de aanwezigen op 20 november was verder Frits Postma, die samen met zijn zoon Eduard een mooie maquette van de kerk had uitgeleend voor de expositie. De maquette ging weer met hen mee, met een bedankje in de vorm van een wijn- en bierpakket voor de medewerking aan onze expositie. Frits heeft nog een niet afgemaakt grote maquette staan, schaal 1:50, die hij graag een plek in Rotterdam zou willen geven. Wordt vervolgd?

Foto: Einar Been

Ook oud-kerkganger van de Koninginnekerk Jacques la Croix was aanwezig, hij leende een orgelpijp en een drukplaat van een prent van de kerk uit voor de expositie en is bereid om zijn verhaal te vertellen voor een documentaire die Bas de Leijer volgend jaar wil maken. De windvaan en de plannen van de Vrienden van de Vaan zijn de aanleiding voor die documentaire.

Foto: Einar Been

Al met al is de aandacht voor de Koninginnekerk na de expositie zeker niet weg, maar misschien wel levendiger dan ooit. De verschillende initiatiefnemers hebben kennis met elkaar gemaakt en kunnen elkaar wellicht helpen bij de uitvoering. DIG IT UP heeft daarbij als platform gedaan wat onze doelstelling is: publiek een actieve rol geven bij het in beeld brengen van verhalen uit de Rotterdamse stadsgeschiedenis. Wij wensen de initiatiefnemers van de genoemde plannen heel veel succes!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment