Nieuws

Nicky do Rosario viert 1-jarig bestaan #IKBENKUNST met expo bij DIG IT UP.

Op 6 juni 2024 bestaat #IKBENKUNST precies een jaar. Hier wordt feestelijk bij stil gestaan in de vorm van een overzichtstentoonstelling in galerie en erfgoedlab DIG IT UP. Door het publiek door middel van een timeline mee te nemen door alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar, toont de expo de impact die de movement heeft gemaakt in en rondom Rotterdam. Ook is dit de eerste keer dat alle 100 geportretteerde vrouwen samen te zien zullen zijn. De expositie is van 13 juni t/m 6 juli gratis te zien op de vrijdagen en zaterdagen, en op zondag 7 juli.

In slechts een jaar tijd heeft #IKBENKUNST al zoveel impact gemaakt, maar hier stopt het zeker niet. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en komende evenementen door @nickyangelinaa te volgen op Instagram


De viering en expositie zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Nicky do Rosario, Anouk MilC Design, Galerie en Erfgoedlab DIG IT UP, Vendeloo Lichtreclame, Silvia van Sleeuwen-Word for Worth Communicatie en Elms. Op 6 juni 2023 maakte Nicky do Rosario onderweg naar haar werk een tussenstop bij het beeld Moments Contained van de Londense kunstenaar Thomas J. Price. Hier schoot zij de allereerste foto van de #IKBENKUNST serie; een portret van haar moeder en dochtertje naast het beeld. De plaatsing van het beeld op het stationsplein van Rotterdam Centraal riep veel negatieve reacties op. Dit inspireerde Nicky om een actie te starten die negativiteit met positiviteit zou bestrijden en het beeld het warme welkom en de ode zou geven die het volgens haar verdiende. Vastberaden heeft Nicky de hele maand juni 100 vrouwen geportretteerd, in dezelfde pose als het beeld. Inmiddels zijn we een jaar verder, zijn er ruim vier #IKBENKUNST exposities te zien geweest in de stad en is die eerste foto bij het beeld uitgegroeid tot een ware movement. Met deze expositie staan we stil bij 1 jaar #IKBENKUNST.

Bezoekers krijgen de kans om de foto’s te bewonderen, maar ook om meer te leren over de movement. Naast tekst en uitleg bij de foto’s zal Nicky zelf regelmatig aanwezig zijn in de ruimte om haar inspiratie en visie te delen. Want het #IKBENKUNST project is meer dan een fotoserie. De movement bestaat uit het gegeven dat mensen hun plek durven in te nemen, gezien mogen worden en elkaar ruimte geven.

Op 3 oktober 2023 is in samenwerking met DIG IT UP de website www.ikbenkunst.nl live gegaan, hier is meer informatie te vinden over het project en zijn alle 100 portretten te zien. DIG IT UP was 1 van de eerste partners van het project en zij hebben o.a. de gehele serie gearchiveerd en gedigitaliseerd. De afsluiting van 1 jaar #IKBENKUNST met een expo bij DIG IT UP voelt dan ook als een full circle moment.

De expositie wordt feestelijk afgetrapt met een besloten opening voor genodigden en pers op donderdag 20 juni, vanaf 16:30. Daarna is de galerie geopend op vrijdag en zaterdagen t/m 6 juli en op zondag 7 juli.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment