Nieuws

Erik J. de Jager en de Reis van de Razzia

Erik de Jager MA, geboren 1958, is opgeleid als audiovisueel regisseur aan de aan de kunstacademie St. Joost te Breda. Aan de universiteit van Saldord in Engeland werd een vervolgopleiding genoten als regisseur televisiedocumentaire. 

De Jager werkte als regisseur, eindregisseur en eindredacteur van informatieve programma’s voor Nederlandse omroepen als Veronica, RTL4, SBS6 en de KRO. 

Als directeur van de door hem opgezette stichting Reis van de Razzia initieert de Jager Oral History projecten die te maken hebben met de positie van het individu in de samenleving. 

 

Voorbeelden van door de stichting geïnitieerde projecten zijn ‘Reis van de Razzia’, over de razzia van Rotterdam en Schiedam; ‘Kroniek van een Bazenbondje’, over een co-operatieve vereniging van ondernemers die een voorloper was van het tegenwoordige Broodfonds, als alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering; het project ‘Friends in a Cold Climate, over de integratie van Europa na WO II en de rol van stedenbanden en burgers in die ontwikkeling. 

 

Informatie over deze projecten is te vinden op: 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment