//Oude metrowagen spektakelstuk in station Blaak

OUDE METROWAGON SPEKTAKELSTUK IN STATION BLAAK

De start van ‘Vijftig jaar metro’ is een groot succes geworden. Op vrijdag 9 februari opende burgemeester Aboutaleb de manifestatie van de RET, waaraan DIG IT UP een belangrijke bijdrage heeft geleverd.

Het spektakelstuk bij de opening was de meer dan vijftig jaar oude metrowagon van stichting RoMeO. Vrijwilligers bij RoMeO hebben tien jaar gewerkt om de metro weer in blinkende staat te krijgen.

DIG IT UP heeft de wagen vervolgens voorzien van tien foto’s op de ramen, waarmee de aanleg en ontwikkeling van de Rotterdamse metro in beeld werd gebracht. In de wagon was veel meer te zien, onder meer een oude kaartjesautomaat en andere metro-relieken uit de jaren zestig en zeventig. DIG IT UP heeft een diapresentatie gemaakt van meer dan honderd foto’s, die op een beeldscherm in de wagon was te zien. Op een ander beeldscherm waren filmpjes te zien. Veel beeldmateriaal kwam van het Stadsarchief Rotterdam, dat welwillend meewerkte aan de voorbereiding van de manifestatie. Maar er waren ook foto’s te zien van Rotterdammers, die hun materiaal bij de bijeenkomst van Rotterdamse Zoldervondsten op 20 januari of via de RET ter beschikking hadden gesteld.

De opening werd zeer druk bezocht en velen vergaapten zich aan de metrowagon en de beeldpresentaties. De wagon was tot en met dinsdag 13 februari in station Blaak te zien en is daarna weer weggehaald. De manifestatie ‘Vijftig jaar metro’ is daarmee nog niet ten einde. De expositie wordt tzt hervat bij Stichting RoMeO, Kootsekade 19, Rotterdam.

2021-11-19T11:43:11+00:00februari 13th, 2018|50 Jaar Metro|

2 Comments

  1. Gerrit februari 13, 2018 at 10:17 pm - Reply

    De 5024 stond (momenteel nog staat) oprostation Blaak Spoor 1. En niet zoals jullie in de kop vermelden station Beurs. Slecht research werk.

  2. Evan februari 13, 2018 at 11:51 pm - Reply

    Ja u heeft gelijk, moet uiteraard zijn station Blaak. We hebben het aangepast.We hebben zelf dagen op station Blaak gewerkt, dus we hadden het goed moeten kunnen vermelden.

Leave A Comment