Nieuws

Ik had geen betere stageplek kunnen hebben

In augustus 2022 ben ik begonnen aan mijn stage als mediavormgever. Wat er tussen nu en de start van mijn stage is gebeurd, had ik nooit durven dromen. Ik kwam binnen in een warm bad, met de leuke taken die ik kreeg maar vooral ook de gemoedelijke sfeer voelde ik mij gelijk op mijn plek. Ik heb bij DIG IT UP de ruimte gekregen om mij te ontwikkelen als persoon, maar ook als professional. Mijn takenpakket is alleen maar gegroeid sinds ik hier binnen ben gekomen en de verantwoordelijkheden die ik heb gekregen vind ik erg prettig. Ik durf met recht te zeggen dat ik geen betere stageplek had kunnen hebben en ben ook heel blij dat ik nu mijn stage al een maand is afgelopen nog steeds bij DIG IT UP werkzaam mag zijn. 

 

Het grootste project wat ik gedurende mijn stage heb opgepakt, was het kijken naar een nieuwe huisstijl. De basis van de ‘oude’ huisstijl was iets wat ik erg mooi vond en nog steeds vindt. De diepgang miste echter. Die heb ik mogen toevoegen, samen met een nieuwe, speelsere en toegankelijkere basis die overal inzetbaar is. DIG IT UP heeft drie grote taken, het verzamelen van materiaal, het ontsluiten van materiaal en niet te vergeten een publieksfunctie om het materiaal te laten zien. Aan ieder van deze taken is een kleur verbonden, die niet alleen past bij de actie die verricht wordt maar ook bij het doel van de actie. Samen met Simone da Silva heb ik me ingezet om deze nieuwe huisstijl binnen DIG IT UP toe te passen. 

Naarmate mijn stage vorderde heb ik ook steeds meer organisatorische en creatieve taken op mij genomen, naast enkel vormgeving en daarnaar kijken. Ik ben echt een deel geworden van het team en het bedrijf. Ik heb kennis mogen maken met veel zaken die verband houden met het draaiende houden van een bedrijf en de totstandkoming van projecten. Ik heb bij verkennende gesprekken gezeten en heb actief mogen meedenken en organiseren en ben op beleidsmatig niveau bezig geweest met wat erfgoed nou precies is. 

 

Ik had aan het begin van mijn stage nooit kunnen denken dat ik zo veel diverse en vooral ook leuke taken op mij had mogen nemen. Ik ben in dit afgelopen jaar onwijs gegroeid en zou DIG IT UP niet meer uit mijn leven kunnen denken. Sterker nog, dat zou ik helemaal niet willen. Dit prachtige, lieve en gezellige team ben ik heel dankbaar. DIG IT UP heeft mij mezelf laten ontwikkelen, leren kennen, fouten laten maken en ze zelf weer laten oplossen, want daar leer je immers het meest van. 

Zonder DIG IT UP zou ik niet staan waar ik vandaag sta. Ik wil graag iedereen waarmee ik kennis heb mogen maken en samen mee heb mogen werken ontzettend bedanken. Maar dit is geen afscheid. Ik blijf bij DIG IT UP. Het bedrijf dat mij zo heeft geholpen ga ik nu verder helpen. Welke koers we dan ook varen, voor nu ben ik er nog bij en daar ben ik dankbaar voor. Tot snel! 

 

Niels Spaans 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment