Nieuws

ROTTERDAMS PUBLIEK X DIG IT UP

Ken je de website Rotterdams Publiek al? Rotterdams Publiek werkt aan een prachtig overzicht van uitgaan in Rotterdam door de jaren heen. DIG IT UP organiseert drie verhalenavonden met Rotterdamse instellingen, die inspirerende stappen nemen op het gebied van hun archief.   

Ze zullen spreken over archiveren als culturele instelling en de kracht achter hun organisatie. Deze bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken.  

 

LET OP: VANWEGE CORONA BESMETTING 
IS DIT EVENEMENT UITGESTELD!

stuur een bericht naar contact@digitup.nl als je op de hoogte wil blijven van de nieuwe datum en tijdstip. 

Woensdag 7 december, Poortgebouw  

Binnenhavenbrug, 3071 JV Rotterdam  

18.00 – 19.30 (diner op donatie), start evenement om 19.30 uur  

 

Dinsdag 13 december, Galerie de Jaloezie 

20.00 bij DIG IT UP

Nieuwe Binnenweg 13b, 3012 GA Rotterdam

 

Donderdag 22 december, Galerie De Aanschouw  

19.00 uur bij DIG IT UP

Nieuwe Binnenweg 13b, 3012 GA Rotterdam  

21.00 de wissel bij De Aanschouw

Witte de Withstraat 80, 3012 BT Rotterdam

 

Verhalenavond Poortgebouw

LET OP: VANWEGE CORONA BESMETTING 
IS DIT EVENEMENT UITGESTELD!

stuur een bericht naar contact@digitup.nl als je op de hoogte wil blijven van de nieuwe datum en tijdstip. 

Een avond met verhalen, films, performance en een tentoonstelling uit het levend archief van het Poortgebouw. Met presentaties van Emily Hulsbergen, Pier, Naomi de Wit, Wim Wiegman en Philippa Driest.  

“Poortgebouw van 1980 voor altijd” door Wim Wiegman.

De documentaire ‘Poortgebouw van 1980 voor altijd’ door filmmaker van Wim Wiegman volgt het wel en wee van de bewoners van het unieke pand. Al ruim 40 jaar wonen zij legaal in het gebouw. Ondanks tegenwerking, onderhandse doorverkoop en rechtszaken van projectontwikkelaars, wisten ze het gebouw in deze unieke woonfunctie te behouden. 

(30 min, Nederlands) 

 

“A Spectacle of So Much Glory and So Much Shame” een onderzoeksinstallatie door Philippa Driest. 

Het Poortgebouw dat onderdeel is van een complexe en verweven dynamiek van stedelijke ontwikkeling, kapitalisme, kolonialisme, huisvesting en de financialisering van de stad. Daarnaast staat het ook symbool voor de strijd voor autonomie en toegang tot woonruimte. 

 

Verhalenavond Galerie de Jaloezie (13 december, 20.00, DIG IT UP)

Anne Vera Veen van Galerie de Jaloezie vertelt over de stichtingsmythe van dit collectief van film en audiovisuele kunst aan de hand van hun instagram-archief.  

Galerie de Jaloezie is een platform voor audiovisuele kunst opgericht door Gijs van der Meer en Anne Vera Veen. Na hun studies in Visuele Antropologie voelden zij het verlangen om deze gemeenschappelijke interesse voor experimentele film en audiovisuele installaties voort te zetten. Dit doen ze sinds december 2019 door het organiseren van niet-alledaagse filmvertoningen, een jaarlijkse 48-uur film challenge, openluchtbioscoop en meer recentelijk een pop-up galerie voor audiovisuele kunst. In verschillende hoedanigheden,- soms als programmeur en curator, soms als maker, soms als workshopgever, soms als filmproducent en organisator van culturele evenementen-, onderzoeken we de intersecties tussen beeldende kunst en film en zoeken we een hybride vorm tussen cinema en galerie. In al hun activiteiten staat het artistieke experiment en het onderzoeksproces centraal. 

 

Verhalenavond De Aanschouw (22 december, 19.00, DIG IT UP)

Tijdens deze verhalenavond wordt het geheim achter het succes van De Aanschouw gedeeld. Misschien wel het meest complete galerie archief van Nederland. Met meer dan 1000 gecureerde exposities van De Aanschouw die in de vitrine aan café De Schouw hebben plaatsgevonden vallen er een hoop mooie verhalen te vertellen. Na de verhalenavond kun je mee naar café De Schouw om de traditionele donderdagavond wissel van De Aanschouw mee te maken. 

De Aanschouw kleeft zich sinds 6 juli 2001 als een parasiet aan een publieke plaats; café De Schouw, Witte de Withstraat, Rotterdam. Elke donderdagavond rond 21.00 uur vindt er een wissel plaats, waarbij kunstenaars beurtelings met één werk exposeren. Vanuit uiteenlopende creatieve disciplines geven zij invulling aan de betekenis die deze vitrine in de openbare ruimte voor hen heeft. Dat deze openbare ruimte grenst aan een publieke plaats is meer dan een aardige bijkomstigheid. Immers; een belangrijk element was, is en blijft de ontmoeting

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment