Levendige opening van ‘Zandstraat in Kaart’

Op zondag 20 maart is de expositie ‘Zandstraat in Kaart’ geopend. Kunstenaar Ieneke van der Kooy heeft op basis van oude stadsplattegronden van de Zandstraatbuurt kunstwerken gemaakt die nu bij DIG IT UP zijn te zien. De opening verliep, zoals het hoort bij een expositie over een vroegere volksbuurt, levendig en geanimeerd. 

Ruim twintig kunstwerken van Ieneke geven bij elkaar een zeer artistiek beeld van de Zandstraatbuurt. De straten, sloppen en stegen zijn de hoofdrolspelers in deze expositie. 

Directeur Simone da Silva van DIG IT UP interviewde Ieneke van der Kooy over haar belangstelling voor de buurt. Ieneke legde uit hoe zij tot de ontdekking kwam dat Rotterdam tot begin 20e eeuw nog een middeleeuwse buurt kende. Ze raakte gefascineerd door de stratenpatronen en verwerkte die in haar kunst, met de expositie bij DIG IT UP tot gevolg. Simone da Silva gaf aan dat dit de allereerste expositie met aan erfgoed gerelateerde kunst is voor DIG IT UP: een primeur. 

Na het openingsmoment hadden de bijna veertig bezoekers alle tijd om de kunstwerken van nabij te bekijken. Met een hapje en een drankje bleef het nog tot laat in de middag een levendige bijeenkomst. Precies zoals je zou verwachten van een expositie over de roemruchte Zandstraatbuurt.  

De expositie is nog tot en met 17 april te bezoeken. Zie voor meer achtergrondinformatie over de Zandstraatbuurt en Ieneke van der Kooy de overige artikelen op deze website. 


 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment