//Hennie Broer, de ‘vliegende keep’ van DIG IT UP 

Hennie Broer, de ‘vliegende keep’ van DIG IT UP 

In Memoriam 

Hennie Broer begon in het voorjaar van 2021 als vrijwilliger bij DIG IT UP. Het was een hectische periode, want in juni van dat jaar vond er een verhuizing plaats naar de Nieuwe Binnenweg. “Ik zag gelijk dat er heel veel te doen was”, gaf hij destijds aan.  

En Hennie deed veel. Van klusjes en boodschappen doen tot de medewerkers een vers-gezette kop koffie voorzetten. Een manusje van alles, zou je zeggen, maar Hennie gaf de voorkeur aan het beschrijven van zijn rol als ‘vliegende keep’. Hij genoot ervan: “Je moet na je AOW bezig blijven en het bevalt me buitengewoon. Ik ben onder de mensen en verbaas me erover hoeveel verschillende mensen er zijn, die toch goed kunnen samenwerken.” 

Hennie werd geboren in Lekkerkerk, maar woonde sinds 1985 in Rotterdam en na een tijdelijk vertrek opnieuw vanaf 1998. Hij had belangstelling voor geschiedenis en hield van zijn stad. “Ik vind eigenlijk elke expositie leuk en het werk is erg afwisselend. Maar het meest inspirerend vind ik toch de mensen om me heen.” 

Door gezondheidsproblemen stopte Hennie eind 2022 met zijn werkzaamheden. Hij kwam af en toe nog even langs, maar het kwam niet meer van een terugkeer als vrijwilliger. Op 23 juli overleed hij, onverwacht voor allen die met hem hadden gewerkt. We koesteren onze herinneringen aan een vriendelijke en altijd met mensen begane man. We wensen zijn nabestaanden heel veel sterkte. 

Rust zacht Hennie, je blijft in onze harten. 

De medewerkers en oud-medewerkers van DIG IT UP 

2023-08-22T10:26:30+00:00

Leave A Comment