FOTO2019-03-06T14:30:31+00:00
Alle Online Expo’s

Onze oproep om foto’s in te sturen van kinderen al dan niet samen met volwassenen gefotografeerd in de legendarische Austin J40 trapauto hebben ruim 180 foto’s opgeleverd. Het betreft in de jaren vijftig, zestig en begin jaren zeventig van de vorige eeuw gemaakte foto’s door Humberto Randolfi in Rotterdam bij onder andere Diergaarde Blijdorp, en Piet ‘Kodak’ van den Berg’ in Vlaardingen.

Dankzij alle inzenders van fotomateriaal is het project Trapauto een groot succes geworden en heeft DIG IT UP weer een mooie tentoonstelling over Rotterdamse stadscultuur kunnen samenstellen. Met dank aan alle inzenders, de familie Randolfi en de familie Van den Berg.

Een deel van de ontvangen foto’s is als vergroting te zien op de tentoonstelling in de galerie annex erfgoedlab aan de Schiedamsedijk 62a. Alle inzendingen zijn zowel 24 uur per dag op de monitor in de etalage van de galerie te zien als op deze website.

De tentoonstelling in de galerie bestaat naast fotovergrotingen, informatie over de straatfotografen, de trapauto en een aantal persoonlijke verhalen bij foto’s, uit een doorlopend filmprogramma van totaal 20 minuten. Er zijn drie films: over straatfotograaf Humberto Randolfi, fotograaf Piet ‘Kodak’ van den Berg en de fabriek in het Engelse Bargoed waar vanaf 1948 de Austin J40 trapauto werd gemaakt. Tevens zijn er twee originele exemplaren van de trapauto te bewonderen en twee Leica camera’s waarmee de fotografen destijds werkten.