//Ton van der Sluijs, medewerker

Ton van der Sluijs, medewerker

“Ik ben geboren en opgegroeid in Kralingen, aan de Admiraliteitskade. Daarna heb ik bij horeca gewerkt en ook kantoorwerk gedaan, onder meer bij Van Berkel’s Patent in Delfshaven. Door de expositie ‘Out in Rotterdam’ kwam ik bij DIG IT UP. Ik heb toen materiaal voor de expositie ingeleverd. Ik werkte zelf bij galerie Urban Photos in de Pannekoekstraat, die ook beeldmateriaal over Rotterdam had. Toen mijn werk daar ophield, ben ik bij DIG IT UP langs gegaan. Ik werk er aan het digitaliseren en aan fotobeschrijvingen, maar ook aan een nieuw project dat ‘Kattekwaad en kinderspel’ gaat heten en over buitenspelen in Rotterdam gaat. Ik vind eigenlijk alles leuk, maar vooral dat er bij de exposities van DIG IT UP telkens weer andere mensen en nieuwe doelgroepen worden betrokken. Dat vind ik uniek.”

2020-11-26T13:14:06+00:00

2 Comments

 1. Kees Vrijdag november 27, 2020 at 2:11 pm - Reply

  ha die Ton, veel succes bij Dig It Up en veel plezier ook bij ‘Kattekwaad en Kinderspel’; leuk onderwerp om aan te pakken.
  Schiet mij te binnen dat wij in de jaren ’50 een spel met foutenstokjes en bakstenen speelden, afkomstig uit Ned. Indië: ketricken
  (als je het zo schreef). Misschien leuk om dat nog eens in een vraag aan de mensen voor te leggen; is weer eens wat anders dan hoela-hoopen.
  Groeten aan jouw nieuwe collega Christiaan voor het digitaliseren; daar kom ik nog wel eens bij te rade,
  mvrgr,
  kees

 2. Paulien van der Meulen december 9, 2020 at 8:33 pm - Reply

  Hallo lieve broertje, ik hoop dat je veel kattenkwaad vind, belletje trekken, deed ik vroeger op de Admiraliteitskade ook, maar ik haalde ook het boodschappenbriefje dat op de deur van de buurvrouw stond en dat vond ze niet zo leuk, dat heeft onze moeder wel geweten toen!!!

Leave A Comment