//Sigmar Vriesde, projectmanager

Sigmar Vriesde, projectmanager

“Ik ben naar Nederland gekomen toen ik vijf was en woonde met mijn ouders in de Heer Vrankenstraat. Later gingen we in Capelle aan den IJssel wonen. Ik heb cursussen gevolgd over economie en marketing, onder meer NIMA A, en heb een tijd bij ABN-AMRO en Fortis gewerkt. Maar uiteindelijk was dat niets voor mij. Ik ging naar Amerika om mezelf te ontdekken en er achter te komen wat ik eigenlijk wilde. Ik heb er twee jaar in een kinderkamp gewerkt, vlakbij Chicago. Toen ik een paar weken in New York was, raakte ik daar heel erg geïnspireerd door het Nuyorican Poets Café en wist ik dat ik met kunst en cultuur wilde werken. 

“Terug in Rotterdam werd ik vrijwilliger bij het IFFR en een jaar later werd me gevraagd of ik manager wilden worden van één van de zalen. Ik organiseerde zelf later ook feestjes met optredens in de kelder van Cinerama en op vaste avonden bij Calypso. Het succes daarvan viel Evan van der Most op, destijds directeur van theater Hal 4. Via Evan ben ik in Hal 4 bij Rotterdams Lef gaan werken. Dat was heel intensief met soms wel twee, drie voorstellingen per dag. Dat heeft echt iets met me gedaan. Zonder die ervaring had ik niet de stappen kunnen zetten die ik later zette.” 

Ik kwam voor de eerste keer bij DIG IT UP tijdens het project Het Geluid van Rotterdam. Via Simone werk ik nu twee dagen per week als projectmanager en ik help haar bij de bedrijfsvoering. Ik vind DIG IT UP een echte Rotterdamse organisatie met de projecten, de stadscultuur en de diversiteit. Ik kan hier mijn ervaring kwijt.” 

 

2021-03-31T13:52:57+00:00

Leave A Comment