//Dik Vuik, Historicus

Dik Vuik, Historicus

“Ik ben geboren in Rotterdam en hoorde in mijn jeugd veel verhalen van mijn ouders en grootouders over hun leven in de stad. Ik ben geschiedenis gaan studeren, eerst aan de lerarenopleiding in Utrecht en later ook aan de universiteit daar. Geschiedenis is mijn passie, ik vind het prachtig om mensen te vertellen en te laten zien hoe hun buurt, wijk of stad er uit heeft gezien en wat daar is gebeurd. In mijn werk schrijf ik boeken en tijdschriften, vaak over Rotterdamse onderwerpen.”


Ik raakte betrokken bij DIG IT UP tijdens het project de Rotterdamse Zoldervondsten in 2016. Ik gaf een paar presentaties tijdens zulke bijeenkomsten en maak nu ook persberichten en hou interviews voor de projecten van de stichting. Het is leuk om te doen en past heel goed bij mijn eigen werk. Het is heel bijzonder om iedere keer weer nieuw beeldmateriaal te zien opduiken dat de recente geschiedenis van de mensen in de stad laat zien.”

2022-11-15T14:22:01+00:00

No Comments

 1. Kees Nieuwland juli 30, 2019 at 2:51 pm - Reply

  Beste heer Vuik,

  Naar aanleiding van een RTV Rijnmond artikel over het Kralingse Bos heb ik een vraag. Waar ligt de bloedheuvel waarover u het in het artikel heeft. Ik wil graag een foto van de heuvel maken, als die nog zichtbaar is tenminste.
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groeten,
  Kees Nieuwland

 2. Dik Vuik augustus 5, 2019 at 9:19 pm - Reply

  Beste heer Nieuwland,

  De bloedheuvel ligt ten westen van de plas, en iets noordelijk van de Kinderboerderij. Wel even goed zoeken, want door de begroeiing is de heuvel niet meer van afstand te zien. Je moet er echt op klimmen via het pad om te zien hoe hoog de heuvel eigenlijk is ten opzichte van het bos er omheen. Een panoramafoto zal dus helaas niet meer lukken, maar het hoogteverschil is wel duidelijk te zien als je op de heuvel staat. De heuvel schijnt in de jaren dertig te zijn opgeworpen van de grond uit de singeltjes die iets verderop waren aangelegd.

  Vriendelijke groeten, Dik Vuik

 3. Kees Nieuwland augustus 26, 2019 at 3:17 pm - Reply

  Beste heer Vuik,

  Excuses voor de late reactie, maar ik ben net terug van vakantie.
  Hartelijk dank voor de informatie. Ik ga binnenkort eens op onderzoek uit. Met deze informatie moet dat lukken!

  Met vriendelijke groeten,
  Kees Nieuwland

Leave A Comment