Pandora’s Music Box2022-01-19T17:06:49+00:00

Pandora’s Music Box

In 1985 vond in de Doelen het new wave popfestival Pandora’s Music Box plaats. Alle bezoekers werden verplicht zich te laten fotograferen bij binnenkomst. De collectie geeft een uniek en hip tijdsbeeld uit de roerige jaren tachtig, met de destijds gangbare muziekstromingen.

Online Expo

De negatieven van de foto’s die opgeslagen waren in 3 filmblikken lagen op zolder bij medeorganisator en oprichter van Mojo Concerts Berry Visser. DIG IT UP herontdekte de negatieven enkele jaren geleden, scande ze en maakte ze toegankelijk.

Voor de expositie in 2017/2018 in onze G alerie zijn enkele prints afgedrukt, die zijn te koop in onze webshop. Alle andere afdrukken zijn digitaal beschikbaar in onze online expo.

Pandora’s Music Box stopte na 1985, maar werd met de vernieuwende programmering het voorbeeld voor latere festivals zoals Lowlands. De negatieven die opgeslagen waren in 3 filmblikken lagen op zolder bij medeorganisator en oprichter van Mojo Concerts Berry Visser. DIG IT UP herontdekte de negatieven enkele jaren geleden, scande ze en maakte ze toegankelijk.

De expositie in 2017/2018 trok veel belangstelling. In 2019 was de collectie een maand zichtbaar op de mediawand van de Rotterdamse Schouwburg. Ook deze fotocollectie werd overgedragen aan Stadsarchief Rotterdam.

De tentoonstelling Pandora’s Music Box vond plaats van 19 november 2017 tot en met 11 juni 2018.

Achtergrond artikelen & Nieuws

Misschien vind je dit ook interessant:

2 Comments

  1. Herman Nijhof februari 21, 2023 at 1:00 pm - Reply

    Hallo, heb al twee keer een mail gestuurd naar contact@digitup.nl maar krijg geen enkele reactie terug???? Het gaat om vragen over een fotoboek wat ik binnenkort – via Concerto – ga uitgeven over mijn ruim 35 jaar muziekfotografie. Met in het eerste hoofdstuk foto’s van Pandora 84 en 85 en ook nog een aantal van Ein Abend in Wien. Pandora nog als bezoeker met camera, maar best veel ects mooi gefotografeerd, EAIW al als fotograaf. Heb in dat hoofdstuk ook een mooie tekst van de hand van Anne Clark over haar belevenissen bij Pandora. Verdere hoofdstukken gaan o.a. over het clubcircuit, de grote festivals, grote namen, blues, texas en oerol. Gefotografeerd voor OOR de Twentse Courant en een regionale muziekkrant en nog zo wat tijdschriften/kranten en muzikanten.Met tekstbijdragen van muzikanten, programmeurs, managers en journalisten.
    Waar moet ik zijn voor contact???
    met vriendelijke groeten, Herman Nijhof

Leave A Comment