//‘Cosmo Bar’ aan de Schiedamsedijk

Nieuws

‘Cosmo Bar’ aan de Schiedamsedijk

De Cosmo Bar was de langst bestaande homobar in Rotterdam. Toen de bar in 2016 sloot, bleef het gevelbord aan de gevel hangen. Tot het bord in augustus een nieuw plekje kreeg: de gevel van DIG IT UP aan de Schiedamsedijk.

Museum Rotterdam zorgde er voor dat het gevelbord behouden blijft. Ingrid de Jager van het museum verklaarde waarom: “Wij verzamelen het dna van de stad. Het is belangrijk voor de stad, voor de gay community en voor het museum dat dit stuk erfgoed bewaard blijft.”

In augustus werd het van de gevel aan de Schiedamsesingel gehaald, om vervolgens te verhuizen naar… de Schiedamsedijk. Tot en met deze maand hangt het bord nu aan de gevel van DIG IT UP, een passende bestemming voor de expositie ‘Out in Rotterdam’.

RTV Rijnmond maakte een mooie reportage van de verhuizing van het gevelbord van de Cosmo Bar. Je kunt die reportage nog steeds zien: https://www.rijnmond.nl/nieuws/184828/Gevelbord-oudste-homobar-van-Rotterdam-wordt-museumstuk. En tot en met 29 september kun je uiteraard Out in Rotterdam nog bezoeken en de herinneringen aan de Cosmo Bar koesteren.

2020-10-12T09:26:49+00:00september 6th, 2019|Out in Rotterdam|

Leave A Comment