Organisatie2018-07-06T15:33:07+00:00

Stichting DIG IT UP is een non profit organisatie. Op deze pagina treft u informatie aan over het team, en het bestuur. Het verdienmodel van de stichting bestaat uit verkopen in de galerie en op de webshop. Tevens draagt het publiek bij middels tot nu toe met succes twee gevoerde crowdfunding acties voor nieuw te ontwikkelen projecten. Daarnaast zijn er tal van fondsen die onze projecten ondersteunen. Last but not least werkt DIG IT UP in opdracht van derden, zoals recent een opdracht van het openbaarvervoerbedrijf de RET over het vijftigjarig bestaan van de Rotterdamse metro.

Bestuur

Voorzitter Frans Meijer voormalig projectleider stadsvernieuwing Oude Noorden, directeur Wonen bij de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, directeur Bibliotheek Rotterdam, projectmanager van het Project Rotterdam Zet Door, thans zelfstandig adviseur.

Penningmeester Melissa van Amerongen promoveerde in 2008 in techniekfilosofie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Werkte van 2007 tot en met 2014 bij Stichting Kennisnet als wetenschappelijk medewerker en bestudeerde de effectiviteit van ICT toepassingen in het onderwijs. Thans zelfstandig schrijver/redacteur en wetenschapscoördinator bij de Rotterdamse website Vers Beton.

Algemeen bestuurslid Hans Zondag studeerde rechten in Groningen, was officier bij de Koninklijke Marine, is advocaat en bedrijfscoach, werkzaam bij McDeere advocaten in Rotterdam.

Team

Ons team bestaat uit medewerkers die behulpzaam zijn als gastvrouw of gastheer tijdens de openingstijden van de galerie, behulpzaam zijn bij het scannen van beeldmateriaal, het doen van historisch onderzoek, helpen bij de publiciteit, het ontwikkelen van onze online platforms en systeembeheer, schrijven van artikelen, fotograferen of het maken van av-producties. DIG IT UP is een erkend leerbedrijf voor het MBO. Wil je als student bijvoorbeeld van het Grafisch Lyceum bij DIG IT UP stage lopen, mail dan een open sollicitatie. DIG IT UP is ook erkend door de Taskforce Maatschappelijke Tegenprestatie van de gemeente Rotterdam. Heb je een uitkering en wil je graag als vrijwilliger aan de slag binnen een leuk team laat het ons weten. Mail naar contact@digitup.nl

Robert Kuunders, e-coach

“Ik kom uit Deurne, in West-Brabant. Ik heb fysische geografie gestudeerd. Doordat ik met informatiesystemen ging werken, kwam ik in ICT terecht. Toen ik aan de Technische Universiteit in Delft was verbonden woonde ik in Den Haag, maar ik vond het daar vreselijk saai. Door het ICT werk leerde ik in de jaren negentig internet kennen. Dat vond ik erg leuk. In 1996 kwam ik voor het eerst in aanraking met een webpagina. Ik ben mensen gaan trainen voor het maken en onderhouden van websites, het bijhouden van datasystemen en visualisatie. Ik werk als freelancer, zowel in Rotterdam als landelijk, onder meer voor politieke partijen.”“Ik woon in de buurt en heb uitzicht op de Leuvehaven. Rotterdam is echt een grote stad en past goed bij mij. Ik vind het fantastisch om iedere keer weer te zien hoe er iets bijkomt in de stad.”

Elin Haitsma

Evan vd Most

Simone da Silva

Robert Kuunders, e-coach

Elin Haitsma

Evan vd Most

Simone da Silva