Nieuws

Onthulling etalagetentoonstelling en Rotterdamse zoldervondsten stoepmakers Oostplein

Op zaterdag 23 juli 2016 vonden drukbezochte onthullingen plaats van fotopanelen bij ondernemers op en rond het Oostplein met historische foto’s van het Oostplein. Dichter Joop van den Bos las een gedicht voor over het Oostplein en Carlos zong samen met het publiek “Daar bij die molen”.

Daarna kon het publiek in de recreatiezaal van Oostmolensteyn foto’s inleveren om die ter plekke door DIG IT UP te laten digitaliseren. Er werden werkelijk honderden foto’s ingeleverd die we de komende tijd zullen gaan uitzoeken.

Vervolgens interviewde Oma Greet een aantal interessante gasten. Lieven Poutsma van Observatorium vertelde over het waarom van Stoepmakers Oostplein. Bewoonster Annemarie Koster vertelde over de ambities van Piet Hekker van De Bakkerswinkel. Joop van den Bos droeg nog een gedicht voor. Dik Vuik verzorgde een lezing over de geschiedenis van het Oostplein.

Daarna werden door Oma Greet voorzitter Suardus Ebbinge van de Gebiedscommissie Centrum en vicevoorzitter Paulette Verbist van de Gebiedscommissie Kralingen Crooswijk aan de tand gevoeld. Voor velen is het onduidelijk en onlogisch hoe de grenzen tussen de twee gebieden lopen en wie nu waar voor verantwoordelijk is. Er kwamen ook klachten over de slechte conditie van de tramrails die voor veel onnodige herrie en gevaarlijke situaties zorgt.

De vertegenwoordigers van beide Gebiedscommissies beloofden de inrichting van het plein hoog op de politieke agenda te gaan zetten en vragen aan de RET te gaan stellen. Tevens spraken zij het voornemen uit om als twee Gebiedscommissies een gezamenlijke bijeenkomst met bewoners en ondernemers te gaan inplannen.Door: Evan van der Most

Foto’s: Helmuth Tjemmes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment