Nieuws

Vacature bestuurslid DIG IT UP (X/V/M)

Stichting DIG IT UP heeft naam gemaakt als belangrijke schatgraver van de Rotterdamse stadscultuur. Onbekend beeld- en geluidsmateriaal wordt ‘opgediept’ en voor altijd ontsloten als uniek erfgoed van de stad. Door middel van exposities, documentaires, publicaties, talkshows en online-platforms toont DIG IT UP zo een nieuwe stadsgeschiedenis in beeld en geluid. DIG IT UP is opgenomen in het vierjaarlijkse cultuurplan van de gemeente Rotterdam. 

Het bestuur van Stichting DIG IT UP staat de directeur met raad en daad bij en houdt toezicht op de hoofdlijnen van de organisatie. Het bestuur stelt de begroting, de jaarrekening en het beleidsplan vast. Wegens het vertrek van twee bestuursleden is de stichting op zoek naar twee nieuwe algemene bestuursleden, bij voorkeur met expertise op het gebied van erfgoed en relevante ontwikkelingen in dit veld en/of met een juridische achtergrond. 

 

Alle bestuursleden beschikken over de volgende competenties: 

  • Affiniteit met Rotterdam, erfgoed, stadshistorie en stadscultuur; 
  • Zijn maatschappelijk betrokken, hebben relevante contacten in Rotterdam of het culturele speelveld en bezitten enige bestuurlijke ervaring; 
  • Hebben een kritische mening en denken actief mee over de missie, visie en strategie van DIG IT UP; 
  • Houden betrokkenheid en toezicht goed in balans; 
  • Hebben verantwoordelijkheidsgevoel, zijn integer en onafhankelijk en hebben geen conflicterende belangen, posities en/of relaties; 
  • Hebben voldoende tijd om vergaderingen en openingen bij te wonen, voelen zich ambassadeur voor de stichting en brengen kennis en ervaring in vanuit hun netwerk. 

 

Leden worden aangesteld voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid van een eenmalige verlenging van vier jaar. Het betreft een onbezoldigde functie. Het bestuur komt 4 tot 6 keer per jaar bijeen. 

Stichting DIG IT UP is een inclusieve organisatie. Mensen van alle achtergronden en ervaringsniveaus worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. 

Interesse? Stuur een C.V. en korte motivatie naar contact@digitup.nl 

Hier kunt u ook terecht voor aanvullende vragen. 

Deze vacature sluit op 20 juli 2022. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment