Nieuws

Uitnodiging: Gerse Vrouwen: van vrouw tot meisje, geef het stokje door (online)

Op 7 maart geven we DIG IT UP & Dona Daria samen het startschot voor de estafetterace die loopt van Internationale Vrouwendag tot Internationale Meisjesdag in oktober. Je bent van harte welkom om het ‘stokje door te geven’. Met dit online evenement starten we ook het project ‘Gerse Vrouwen’, een ode aan de Rotterdamse vrouwenbeweging. DIG IT UP opent samen met Dona Daria op 5 september de expositie ‘Gerse Vrouwen’ in de galerie. 

ONLINE PROGRAMMA ‘GERSE VROUWEN’ OP 7 MAART VAN 15.30-17.00

  • Trailer ‘Making-off Gerse Vrouwen’
  • LIVE stream ‘Eerste vondsten’ vanuit de DIG IT UP galerie door Simone da Silva, Brandy Sanmoeradi en Amanda Wams
  • Oproep op het ‘stokje door te geven’ en de start van de online expositie
  • Afsluiting

 

Over Gerse Vrouwen

Op de zolder van Dona Daria liggen diverse archieven van vrouwenorganisaties opgeslagen. Deze archieven vertellen het verhaal van de Rotterdamse vrouwenbeweging. Deze verhalen bevatten een belangrijke geschiedenis over de ontwikkeling van vrouwen en hun positie in Rotterdam en hoe hun emancipatieproces is verlopen. Het is een geschiedenis die niet verloren mag gaan.

Dona Daria, DIG IT UP en het Stadsarchief slaan dan ook de handen ineen om er voor te zorgen dat dit niet gebeurt. Met het project Gerse Vrouwen organiseren we tussen Internationale Vrouwendag tot Internationale Meisjesdag tal van evenementen en openen we op 5 september de expositie ‘Gerse Vrouwen’ bij DIG IT UP, de Rotterdamse stadscultuur galerie en erfgoedlab.
 

Aanmelden + Informatie

Je kunt je aanmelden bij Amanda Wams via amanda@digitup.nl  of gebruik het formulier op de website. Vermeld hierbij:

  • Naam
  • Adresgegevens, postcode en woonplaats
  • E-mailadres

Je ontvangt van ons een aardigheidje over de post (zolang de voorraad strekt). Na aanmelding ontvang je de link voor de uitzending via de e-mail + een vrijkaartje voor ons online event ‘Unboxing x Intersectionele Vrouwendag’ op 8 maart i.s.m. Arminius Rotterdam.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment