Nieuws

Studenten Erasmus Universiteit op bezoek bij DIG IT UP

Een groep internationale studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam bezocht op 17 september de galerie. Ze studeren aan de Erasmus School of History, Culture and Communication en kwamen kijken hoe DIG IT UP crowdsourcing toepast. 

Dr. Maarten van Dijck en acht van zijn studenten werden ontvangen door directeur Simone da Silva. Simone legde hen uit hoe DIG IT UP zich bezighoudt met erfgoed aan de hand van ‘zoldervondsten’ die door Rotterdammers zelf worden ingeleverd, waarna het materiaal wordt gedigitaliseerd. Ze liet foto’s zien van Pandora’s Music Box en vertelde over komende projecten als Gerse Vrouwen en strips van Rotterdamse striptekenaars. 

“Deze studenten krijgen een scholarship van de Europese Unie”, vertelde Maarten van Dijck. “Het is een programma over Global Markets en Local Creativities, in samenwerking met onder meer Glasgow, Barcelona en Göttingen. Het zijn heel gemotiveerde studenten.” 

‘Gewone mensen staan hier in het middelpunt’

Twee van zijn studenten, Lilac en Tamuna, zijn beiden onder de indruk van de werkwijze bij DIG IT UP. “We hebben niet eerder een fysieke plek bezocht waar op deze manier wordt gewerkt. Het is heel persoonlijk voor de bezoekers en gewone mensen staan hier in het middelpunt in plaats van een professionele curator. Zo verzamel je heel veel stemmen en bronnen en dat is heel belangrijk.” 

Lilac en Tamuna wonen net als hun medestudenten tijdelijk in Rotterdam, zo lang hun studieprogramma duurt. “Er gebeurt veel in de stad en het is leuk om de haven langs de rivier te zien.” Een nadeeltje zien ze ook: ‘”het is best wel moeilijk om door de stad te fietsen…” Tja, ook dat is Rotterdams erfgoed, zullen we maar zeggen. 

Het bezoek van de Maarten van Dijck en zijn studenten was een mooi gevolg van de contacten tussen DIG IT UP en de Erasmus Universiteit Rotterdam. We zien uit naar een vervolg van deze samenwerking. 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment