Nieuws

STARTBIJEENKOMST WEDEROPBOUW EN HET BAANKWARTIER

MAANDAG 8 OKTOBER 19.00 uur

Schiedamsedijk 62a, toegang gratis

Platform Wederopbouw Rotterdam en DIG IT UP nodigen u uit om onder het genot van een drankje deel te nemen aan de startbijeenkomst van het project Wederopbouw en het Baankwartier.

Het doel van dit project is de geschiedenis en de sfeer van deze bijzondere wederopbouw-wijk op te duiken en te bewaren. We onderzoeken welke betekenis het Baankwartier heeft voor u als bewoners, ondernemers, werkenden of bezoeker. Wat gaan we precies doen? Dat vertellen we die avond. Uw aanwezigheid is hoe dan ook belangrijk.

Heeft u nog foto’s, dia’s, filmpjes of voorwerpen over de Schiedamsedijk of het Baankwartier?  Neem ze mee, dan verwerken wij uw beeldmateriaal en uw herinneringen daarbij graag in de tentoonstelling.

 

Over Ons

Stichting Platform Wederopbouw Rotterdam verspreidt kennis over de wederopbouw van Rotterdam onder een breed en divers publiek. Ze wil daarmee enthousiasme en waardering voor deze periode opwekken en de beleving van en betrokkenheid bij de leef-, werk- en verblijfsomgeving in de stad positief versterken. Alle verhalen over de wederopbouw worden gedeeld op de website, die stapsgewijs wordt uitgebreid met alle wederopbouwwijken in Rotterdam: www.wederopbouwrotterdam.nl

 

DIG IT UP galerie en erfgoedlab spoort bijzonder en onontdekt beeldmateriaal van de Rotterdamse stadscultuur op, om dat vervolgens te digitaliseren en tentoon te stellen. DIG IT UP werkt met vrijwilligers aan zowel aan eigen projecten als in opdracht. Interactie met Rotterdammers staat centraal bij alle projecten en activiteiten.

Startbijeenkomst Wederopbouw en het Baankwartier

Datum: Maandag 8 oktober 19.00-20.30 uur

Locatie: DIG IT UP galerie en erfgoedlab, Schiedamsedijk 62a

Deelname: Gratis, aanmelden niet verplicht.

Weet u niets van de wijk?                  Laat u dan verrassen door de bijzondere geschiedenis.

Weet u veel van de wijk?                   Verras ons met uw kennis of herinneringen.

Hebt u een mening over de wijk?      We horen graag van u!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment