Nieuws

Lancering Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

Op dinsdag 20 april speelt DIG IT UP een rol tijdens een landelijk netwerkevent over de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed 2021-2024. Op vier locaties in Nederland vindt die dag een uitzending plaats en we zijn er trots op dat wij een van die locaties zijn. 

Demissionair minister Van Engelshoven zette op 15 maart haar handtekening onder de nieuwe nationale strategie, waarmee digitaal erfgoed toegankelijker moet worden gemaakt voor een breed publiek. Van Engelshoven benadrukte dat digitalisering ook een rol speelt bij het behoud van erfgoed. Met de nieuwe strategie worden erfgoedcollecties beter digitaal met elkaar verbonden en kunnengebruikers van dit erfgoed de verhalen beter vertellen. 

In het programma staat een bredere samenwerking centraal van erfgoed met podiumkunsten en creatieve industrie. Ook moet er een grotere toegankelijkheid komen met aandacht voor inclusiviteit en diversiteit en worden nieuwe technologieën toegepast om dit te bereiken. 

Op 20 april komt er nu een door Hadassah de Boer gepresenteerd landelijk netwerkevent. Tijdens het event wordt gesproken over de speerpunten uit het nationale programma en hoe instellingen daaraan kunnen bijdragen. Hadassah interviewt Afelonne Doek, de voorzitter van het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE). Daarna wordt overgeschakeld naar vier locaties in het land en in de regio West-Nederland is DIG IT UP daarbij de locatie.  

Meld je aan voor dit event: op https://netwerkdigitaalerfgoed.nl/agenda/save-the-date-lancering-nieuwe-nationale-strategie-digitaal-erfgoed-2021-2024/ 

Lees hier de strategie: Nationale Strategie Digitaal Erfgoed | Zenodo

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment