Nieuws

Foto: Einar Been

Geslaagd einde van ‘Rotterdam jaren 80/90’

Op zondag 2 oktober vond de finissage plaats van de expositie ‘Rotterdam jaren 80/90’, met foto’s van Hansje de Reuver. Het werd een mooi einde van een zeer goed bezochte expositie. 

Foto: Einar Been

‘Rotterdam jaren 80/90’ opende op zaterdag 6 augustus en duurde bijna twee maanden. De belangstelling was voortdurend goed en we hebben veel bezoekers mogen ontvangen. Maar aan alles komt een eind en zo was het ook met ‘Rotterdam jaren 80/90’. Op 2 oktober werd het einde gevierd in het bijzijn van de Rotterdamse dichter Mark Boninsegna, die een aantal gedichten voordroeg; een passend evenement bij een expositie die vooral de literaire scene uit de jaren 80 en 90 in beeld bracht. 

Hansje de Reuver leidde vervolgens samen met Mark Boninsegna en Nienke Simons van DIG IT UP de afsluitende quiz. De circa vijftig aanwezigen konden allemaal meedoen, al was de nodige kennis over Rotterdam en de literaire wereld vereist om de vragen goed te kunnen beantwoorden. Want hoe kon je anders antwoord geven op vragen als ‘hoe heetten de mensen die in de jaren 80/90 Lunst en Vaarwerk vormden?’ Of ‘hoeveel appels van Kees Fransen staan er aan de Heemraadssingel?’ Voor de echte Rotterdammers was ‘wat is de echte naam van het beeld van Zadkine en wat is de meest gebruikte bijnaam’ een inkoppertje. Maar de meeste vragen waren toch stof tot nadenken.

Foto: Einar Been

Kunstenaar Danny van Walsum ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor:
een exemplaar van het fotoboek van Hansje de Reuver. 

Foto: Einar Been

We kijken met een goed gevoel terug op ‘Rotterdam jaren 80/90’, en nu op naar de volgende expositie. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment