Nieuws

‘Gerse Vrouwen’ is van start

DIG IT UP vierde onlangs Internationale Vrouwendag door het startschot te geven voor het project Gerse Vrouwen. Zo presenteerden we samen met Dona Daria, het centrum voor emancipatie, inclusie en participatie, de eerste vondsten die afkomstig zijn van de zolder van het Heilige Geesthuis in Rotterdam Noord. Denk hierbij aan foto’s, maar ook aan de platencollectie van het Rotterdams Vrouwenhuis.  

 

Op de zolder liggen de archieven van circa zes organisaties. DIG IT UP helpt met het ontsluiten van de archieven en zal een deel hiervan digitaliseren en gebruiken voor de Gerse Vrouwen expositie. Deze expositie opent op 5 september 2021. De viering is onderdeel van een langer traject dat loopt tot en met Wereldmeisjesdag op maandag 10 oktober.  

Tijdens de livestream vertelde DIG IT UP directeur Simone da Silva over de samenwerking met het Stadsarchief Rotterdam en Dona Daria en droeg spoken word artiest Siham Amghar een stuk voor over het emancipatieproces van haarzelf en haar oma. 

 

Wil je meer weten? Kijk dan op https://digitup.nl/gerse-vrouwen/ of kijk de livestream terug via: https://digitup.nl/live/ 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment