Nieuws

Etalage-expositie met foto's van Hans Pattist

Vanaf woensdag 15 maart is in de etalage van DIG IT UP een beeldscherm te zien waarop je foto’s voorbij ziet komen die fotograaf Hans Pattist tijdens zijn loopbaan in de stad maakte.

Hans werkte onder meer voor de krant Het Vrije Volk maar ook voor andere opdrachtgevers. Het zijn prachtige foto’s van tal van plekken, evenementen en mensen in de stad. Een feest van herkenning voor wie de periode van de jaren zeventig en daarna heeft meegemaakt.

Wat voor foto’s maakte je nou eigenlijk? 

Deze vraag wordt door veel mensen aan mij gesteld. Een antwoord kan ik daar nooit zo één twee drie op geven. Ik wilde het in beeld laten zien en graag zo volledig mogelijk. Dat leverde een serie op van duizenden foto’s, gemaakt voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers en vrije productie. Om zo’n hoeveelheid gevarieerde beelden te laten zien heb ik het geheel in een iMac geladen en een simpele oplossing gevonden voor de vertoning: de screensaver. At random komen de beelden voorbij. Hierdoor wordt de kijker steeds verrast door wat er volgt. De duur van de vertoning is onbeperkt. 

De iMac wordt bij belangstellenden thuisbezorgd zodat er ongelimiteerd, gedurende een periode van ± 4 weken, naar gekeken kan worden. Er zijn continu twee iMacs in omloop.Het project is kleinschalig en succesvol.  De corona periode gaf me de tijd en rust mijn archief om te keren en daaruit een spannende selectie te maken. 

Omdat ik mij heel breed ontwikkeld heb koos ik voor de titel “Een Brede Blik”, een panoramische kijk op de samenleving. 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment