Nieuws

Een livestream studio en een oral history booth

DIG IT UP heeft steun toegezegd gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het fonds heeft onze aanvraag voor erfgoedvrijwilligers gehonoreerd en daarmee kunnen twee vernieuwingen worden uitgevoerd: een livestream studio en een Oral history booth. Wat betekent dat? 

Door de beperkingen tijdens de corona-pandemie heeft DIG IT UP in het afgelopen jaar bij verschillende projecten livestreams georganiseerd. Zo konden mensen tocht bijvoorbeeld openingen of talkshows volgen waarbij ze niet fysiek aanwezig konden zijn. Dat heeft de ogen geopend voor meer mogelijkheden met livestreams, ook na de corona-pandemie. 

We willen professionele livestreams gaan maken via de software van Open Broadcaster, waar we al goede ervaringen mee hebben. Een expert gaat de vrijwilligers en medewerkers trainen om livestreams te maken van projecten die dit jaar nog van stapel gaan, zoals ’40 jaar Baroeg’ en ‘Gerse vrouwen’. Livestreams zullen op onze website worden gepubliceerd en zo een toevoeging vormen aan de activiteiten van DIG IT UP. 

Oral history booth 

Verhalen spelen een grote rol bij het bewaren van Rotterdams erfgoed. We worden daarbij al gesteund door de Erasmus Universiteit Rotterdam, naar aanleiding van hun ‘stories in motion’ project.  

Het vastleggen van verhalen zal een nog grotere impuls krijgen door de in te stellen oral history booth. Vanaf juni 2021 tot september 2022 zullen bezoekers contactloos hun verhalen en anekdotes over de onderwerpen van DIG IT UP kunnen vertellen. Die verhalen worden vervolgens gedeeld in onze database en op onze website. 

Directeur Simone da Silva is blij met de steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds. “Ik verwacht hiermee nieuwe vrijwilligers te kunnen aantrekken en opleiden. En vooral onze kerntaak, het vastleggen van de Rotterdamse stadscultuur, met nog meer succes te kunnen uitvoeren.” 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment