Nieuws

DIG IT UP verhuist naar de Nieuwe Binnenweg

Sinds 2016 heeft galerie en erfgoedlab DIG IT UP gebruik kunnen maken van een winkel aan de Schiedamsedijk. Maar aan alles komt een eind. Met ingang van juni verhuizen we naar een nieuw adres aan de Nieuwe Binnenweg, waar 38 jaar lang de alternatieve kledingwinkel Black Widow was gevestigd. Midden in de stad en op een steenworp afstand van de Westersingel. 

“We zijn dankbaar dat we het pand aan de Schiedamsedijk zo lang hebben kunnen gebruiken”, zegt directeur Simone da Silva. “Maar we bekeken ook of we naar een betere plek midden in de stad konden verhuizen. Tot onze verbazing bleek onlangs de winkel van Black Widow te huur te zijn. Dat is een prachtige plek, die voor veel mensen heel veel betekent. Het is een hele eer om daar te mogen werken. Daarnaast vind ik het ook heel leuk dat onze huisbaas, Carry Jansen, boven ons woont.” 

De nieuwe plek van DIG IT UP biedt goede mogelijkheden om de komende jaren onze rol in de stad verder uit te bouwen. Simone: “We willen met de winkel de publieke functie van onze organisatie vergroten. Het is belangrijk dat mensen die normaal niet zo snel bij een galerie naar binnen lopen zich bij ons thuis gaan voelen. Ons eerste project aan de Nieuwe Binnenweg wordt een expositie over 40 jaar poppodium Baroeg, deze sluit naadloos aan bij een doelgroep die een nauwe band hebben met het pand. En ook voor onze volgende projecten zitten we nu een op geweldige plek.” 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Leave A Comment